Atria.com logo
Lehdistötiedotteet | 27.5.2013

Alkuperätieto myös porsaanlihatuotteisiin: Atrialaista sianlihaa voidaan nyt jäljittää tilalle asti

Kuluttajan mahdollisuus saada tietoonsa ostamansa sianlihan alkuperä parantuu merkittävästi, kun Atria ottaa käyttöön alkuperämerkinnän sianlihatuotteissaan. Ensi vaiheessa merkintä tulee porsaanlihan arvo-osiin eli fileisiin. Pakkauksiin merkitään tuotantotilan nimi ja paikkakunta.

Suomalaisten ovat jatkuvasti yhä kiinnostuneempia lähiruuasta ja ruuan alkuperästä. Tämä on lisännyt tuntuvasti myös suomalaisten lihatuotteiden suosiota. Yli 60 prosentille suomalaisista kuluttajista lihan kotimaisuus on tärkeä ostoperuste. Sopiva hinta-laatusuhde on edelleen merkittävin lihatuotteiden valintaperuste, mutta vastuullisen, kotimaisen tuotantotavan merkitys korostuu yhä enemmän. Noin 75 prosenttia suomalaisista arvostaa ennen muuta suomalaisten tuottajien panosta osana läpinäkyvää ruokaketjua. (1

– Uskon, että jäljitettävyys tuo lisäarvoa koko sianlihan tuotantoketjulle. Tuottajatilamerkintä tuo suomalaiset maatilat lähemmäs kuluttajia ja antaa uskoa lihantuotannon jatkuvuuteen, kertoo Kari Saalasti Rinkilän tilalta Nivalasta. Rinkilän tila on Atrian sopimustuotantotila, jolla tuotetaan Atrian jäljitettäviä possutuotteita.

Rinkilän tila on myös yksi niistä tiloista, jotka esittelevät tuotantoaan Atrian verkkosivuilla osoitteessa http://www.atriagroup.com/sika.

Suurin lihan käsittelijä Suomessa

Atria on Suomen suurin lihan käsittelijä. Se hankkii yli 40 prosenttia suomalaisesta sian- sekä naudanlihasta. Vuonna 2012 Atria käsitteli 77 miljoonaa kiloa sianlihaa. Pääosan sianlihasta Atria käyttää erilaisiin lihajalosteisiin, kuten makkaroihin ja leikkeleisiin. Liharaaka-aineensa Atria hankkii AtriaSika-tuottajilta, jotka kaikki ovat Atrian sopimustuottajia ja sitoutuneet vastuulliseen tuotantotapaan. Kaikki Atria-merkillä myytävä liha on aina 100-prosenttisesti suomalaista.

Lisätietoja:

Atria Suomi Oy:n lihaliiketoiminnan johtaja Matti Perälä,
puh. 0400 803445.

Tutkimukset ja selvitykset:
1) Suomen Gallup Elintarviketieto, Lihatiedotus, Kuule, Atria Suomi, 2012, 2013

Tästä linkistä tiedotteen lisämateriaalia:
http://materialbank.atria.fi/?cart=242-cejmkgkdfh&l=EN

Jaa

Takaisin uutishuoneeseen