Atria.com logo
Lehdistötiedotteet | 03.10.2013

Avoimet ovet Atriasika-tilalla Vihdissä

Atria haluaa näyttää kuluttajille, mitä sianlihantuotanto Suomessa oikeasti on. Ollikkalan sikatila Vihdissä avaa ovensa kuluttajille keskiviikkona 16.10. Avoimien ovien vierailijat pääsevät tutustumaan sikatilan arkeen ja suomalaiseen lihantuotantoon.

Suomalaisia kuluttajia kiinnostavat ruuan alkuperä, eläinten hyvinvointi ja vastuullisuusasiat. Atria haluaa vastata kuluttajien tiedontarpeeseen toimimalla läpinäkyvästi kaikilla tuotantoketjun tasoilla.

Kotimaista Atria-lihaa

Atria-tuotemerkillä myytävä liha on aina alkuperältään suomalaista. Sianlihan alkutuotannosta vastaavan AtriaSika-ketjun kaikki tilat ovat Atrian sopimustuottajia ja sitoutuneet vastuulliseen tuotantotapaan.

Atria hankkii yli 40 prosenttia suomalaisesta sianlihasta, mikä tarkoittaa noin miljoonaa sikaa ja 81 miljoonaa kiloa sianlihaa vuodessa. Pääosa sianlihasta menee erilaisiin lihajalosteisiin, eli makkaroihin ja leikkeleisiin. Karjalanpaisti, jauheliha ja joulukinkku ovat myös tärkeitä sianlihatuotteita.

Jäljitettävää kinkkua jouluksi

Atria on ensimmäisenä lihatalona tuonut tilakohtaisen jäljitettävyyden broilerin-, naudan- ja sianlihatuotteisiin. Tuottajatieto kerrotaan nyt myös Atrian sianlihatuotteissa. Jouluksi Atria tuo markkinoille joulukinkkuja, joihin on merkitty tila, jolla liha on kasvatettu.

Terveitä ja hyvinvoivia eläimiä

Eläinten terveys ja hyvä tuotos perustuvat ensisijaisesti tuottajien ammattitaitoon, eläinten hyvään hoitoon, suunniteltuun ruokintaan ja olosuhdehallintaan. Tarjoamalla neuvontaa sopimustuottajille Atria osallistuu tiloilla yhdessä tuottajan kanssa eläinten hyvinvoinnin seurantaan ja kehittämiseen.

– Asioiden hyvin sekä oikein tekeminen on suomalaisuutta parhaimmillaan.
Atria ja suomalainen sikaelinkeino ovat sikojen terveydenhuollon ja hyvinvoinnin saralla maailmanmittakaavassakin eturivin toimijoita. Terveet ja hyvinvoivat eläimet ovat tehokkaan, taloudellisen ja turvallisen kotimaisen elintarviketuotannon perusta, AtriaSika-laatupäällikkö, eläinlääkäri Taneli Tirkkonen sanoo.

Avoimet ovet Ollikkalan tilalla

Vihtiläinen Ollikkalan sikatila avaa ovensa kuluttajille keskiviikkona 16.10. Avoimien ovien vierailijat pääsevät tutustumaan sikatilan arkeen ja suomalaiseen lihantuotantoon. Ollikkalan tila on emakkorenkaan keskusyksikkö, jossa emakot tiineytetään. Tilalla on 240 emakkoa ja 140 lihasikaa. Tilalle on järjestetty ilmainen bussikuljetus Helsingin keskustasta.

Lue lisää Sikalan avointen ovien päivästä sekä ilmoittautumisohjeista osoitteesta: www.atriasika.fi. Ilmoittautuminen päättyy 11.10.2013.

Lisätietoja antaa:

Taneli Tirkkonen, AtriaSika-laatupäällikkö,
puh. 040 744 2696

Jaa

Takaisin uutishuoneeseen