Atria.com logo
Lehdistötiedotteet | 18.11.2013

Suomalaiset uskollisia perinteille - kotimaisen kinkun laatu ja maku ratkaisevat

Atrian pitkänä perinteenä on tarjota kuluttajille kotimaista kinkkua joulupöytiin. Varsin tasaisena pysyttelevää kinkkumarkkinaa heiluttelee jonkin verran kotitalouksien koon pienentyminen. Pienten kinkkujen kysyntä on nousussa ja vastaavasti yli 10 kilon kinkun kysyntä on ollut laskussa jo vuosia.

– Atrian osuus koko kinkkukaupasta on noin puolet. Markkinaosuudessa ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia, Atria Suomen lihaliiketoiminnan johtaja Matti Perälä kertoo. Kun suomalaisen joulupöydän kunkkua valitaan, korostuvat kotimainen liha, suomalainen valmistaja sekä luottamus valmistajaan ja tuotteen laatuun. Tulevana jouluna Atria kertoo entistäkin tarkemmin suomalaisen viljapossun alkuperästä, juhlakinkku-uutuuksissa on tuottajatilamerkintä.

- Suuri tekijä tämänkin vuoden kinkkukaupassa on tuoresuolattujen kinkkujen kysynnän kasvu edelleen. – Voimme vastata vuodesta toiseen kasvavaan kysyntään rajallisesti, koska kinkkuja valmistetaan vain tiettyinä päivinä sen säilyvyyden takia. Tuoresuolattujen kinkkujen valmistaminen aloitetaan joulukuun alussa ja niiden tekemistä jatketaan jouluviikolle saakka, Perälä kertoo.

Tuoresuolatun joulukinkun osuus on lähes neljännes koko kinkkumäärästä. Atria toimittaa tuoresuolattuja kinkkuja suomalaisiin joulupöytiin useita satojatuhansia. Atria on johtava kotimaisten kinkkujen toimittaja päivittäistavarakaupalle. Tarjolla on monipuolinen kotimainen kinkkuvalikoima tuoreita, pakastettuja ja kypsiä kinkkuja.

Atrian kinkuista ylivoimaisesti suosituin vuodesta vuoteen on ollut noin seitsemän kilon painoinen potkallinen juhlakinkku. Viisikiloinen Luuton Juhlakinkku on toiseksi suosituin vaihtoehto. Tarjolla on myös kypsiä vaihtoehtoja helpottamaan kiireistä juhla-aikaa. Kypsistä tuotteista suosituin on perinteisesti yhden kilon Atria Pikkukinkku.

Tulevaksi jouluksi Atria tuo markkinoille erityisesti pienemmille talouksille soveltuvan Atria Kulinaari –tuoteperheen Perinteisen Joulukinkun, 200g, valmiiksi siivutettuna. Siivu soveltuu hyvin niin leivänpäälle kuin myös lautaselle. Joulun makua yksittäisiin herkutteluhetkiin.

Lisätietoja:

Matti Perälä, Atria Suomi Oy:n lihaliiketoiminnan johtaja,
puh. 0400 803 445

Atrian joulureseptejä: www.atria.fi

Jaa

Takaisin uutishuoneeseen