Atria.com logo
Lehdistötiedotteet | 28.1.2014

Atria mukana Yrityskylässä, nyt Kokkolassa

Syksyllä Vaasassa toimintansa käynnistänyt Yrityskylä Pohjanmaa on siirtynyt Kokkolaan. Euroopan komission palkitsemassa oppimisympäristössä vierailee lukuvuodessa 5000 pohjalaisnuorta. Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan yhteishanke, Yrityskylä Pohjanmaa, avaa ovensa tiistaina 28. tammikuuta Kokkolassa. Yrityskylä toimii osoitteessa Kaarlelankatu 6.

Yrityskylä-päivän aikana kuudesluokkalaiset työskentelevät omassa ammatissaan, saavat palkkaa ja toimivat kansalaisina ja kuluttajina pienoiskaupungissa, johon on rakennettu 18 yrityksen ja julkisen palvelun tilat. Päivään heidät johdattaa opetussuunnitelmaan perustuva oppimateriaali, joka käydään läpi oman opettajan johdolla kymmenellä oppitunnilla.

Euroopan parasta yrittäjyyskasvatusta

Euroopan komissio palkitsi Yrityskylän viime syksynä yrittäjämäisen ajattelun edistämisestä.  

– Yrittäjyyskasvatus on satsaus tulevaisuuteen. Maakunnan elinvoimaisuuden vuoksi on tärkeää, että Keski-Pohjanmaan nuoret omaksuvat yritteliään asenteen jo koulussa, toteaa toiminnanjohtaja Tomi Alakoski.

Yrityskylä Pohjanmaan toimintaa tukevat yrityksistä ABB, Atria, Wärtsilä, Vapo, Aktia, Nordea,
Osuuskauppa KPO ja Eepee, Halpa-Halli, Boliden Kokkola, Anvia, Infra Pohjanmaa ja Pohjalaisten Infraklusteriyhdistys, Vaasan Sähkö, Kokkolan Energia, Seinäjoen Energia, The Switch, Ab Stormossen Oy, Lakeuden Etappi, Martela ja Samsung.

Yritysten ja Pohjanmaan kuntien ohella Yrityskylän toimintaa tukevat Evald ja Hilda Nissin säätiö,
opetus- ja kulttuuriministeriö, Yksityisyrittäjäin Säätiö, Harry Schaumans Stiftelse, Kauppias Gustaf Svanljungs lahjoitusrahaston säätiö, Pohjanmaan kauppakamari, Vaasan Aktiasäätiö, VASEK (Vaasanseudun Kehitys Oy), KOSEK (Kokkolanseudun Kehitys Oy), SEEK (Seinäjoen elinkeinokeskus) ja Kaustisen seutukunta.

Jo 37 000 yrityskyläläistä

Tänä lukuvuonna jo puolet Suomen kuudesluokkalaisista vierailee Yrityskylissä. Alueelliset kylät toimivat Helsingissä, Itä-Suomessa, Pirkanmaalla, Pohjanmaalla ja Varsinais-Suomessa. Yrityskylän valtakunnallinen kiertue vierailee keväällä Lappeenrannassa. Koko Yrityskylä-historian aikana Yrityskylissä on vieraillut jo 37 000 oppilasta. 

Lisätiedot sekä median vierailut Yrityskylässä

Tomi Alakoski,
toiminnanjohtaja (Yrityskylä), TAT, 040 501 5307, tomi.alakoski(a)tat.fi

Jukka Mäntymaa, aluekoordinaattori (Yrityskylä
Pohjanmaa), TAT, 050 435 4844. jukka.mantymaa(a)tat.fi

www.yrityskyla.fi
www.facebook.com/yrityskyla
www.twitter.com/yrityskyla

* Katso Vaasan tapahtumasta viime syksynä tuotettu video:
http://bit.ly/1fseejc

wkr0006.pdf

Jaa

Takaisin uutishuoneeseen