Atria.com logo

Hyvää joulua ja menestystä vuodelle 2015!

19.12.2014
Joulukinkku

Ihmisellä on taipumusta synkkyyteen sekä ongelmien tunnistamiseen ja tonkimiseen. Usein ryhmätilanteissa tämä korostuu – kokoonnutaan synkistelemään kulmat rutussa ja joskus jopa arvioimaan toisia ihmisiä ei-niin-positiivisesti.

Kuinka paljon helpompaa ja hauskempaa elämä onkaan, jos siihen suhtautuu myönteisesti, tulevaisuuteen luottaen. Joulun tienoon erityisesti pitäisi olla positiivisuuden ja myönteisen tulevaisuuden aikaa. Millainen joulu – plussaa vai miinusta – siihen voimme vaikuttaa omakohtaisesti omalla katsantokannallamme. Positiivisesti on mukavampaa, niin läheisillä kuin myös itsellä.

Atriaa ja atrialaisia on taas tarvittu ja meille myös annettu mahdollisuus joulun tekemiseen. Jouluvastuu on taas kerran hoidettu hyvin. Hyvää ruokaa ja parempaa mieltä on tehty tonnikaupalla. Kiitos tästä kaikille, koko ruokaketjun atrialaisille!

Meillä kotona perheelle, sukulaisille ja muutamille ystäville on muodostunut jouluperinteeksi kinkun keittäminen saunapadassa. Toiminta alkaa lauantaina 20.12. viimeistään klo 8.15. Keittoastiana käytämme jo käytöstä poistettua saunan pataa, joka kelkotaan takapihalle ja sitten ryhdytään keittelemään.

Todellisuudessa lihaa ei saa keittää, vaan veden lämpötila pitää olla 80–85 astetta. Jos keität, saat lihahyytelöä. Tämä vinkiksi, jos joku innostuu testailemaan. Operaatio vie noin 7–8 tuntia, eli aamulla pitää aloitella, jos illalla meinaa syödä. Suosittelen lihalämpömittarin käyttöä, jotta voi seurata tilanteen etenemistä. Kun kinkku on kypsä, se pitää vielä kuorruttaa leivinuunissa. Kinkun keittely on siitä mukavaa ruoanvalmistusta, että siihen voi osallistua useita kokkeja ja klapimestareita. Lopputulos suorastaa paranee, kun padan lähimaastossa pyöriin väkeä runsaasti!

Tänä vuonna kokkaamme padan vieressä olevalla tuotantolinjalla eli savustuspöntöllä myös muutaman savulohen ja yhdenAtria Takuumurean naudan sisäfileen. Välipalaksi saatamme tehdä muutaman hodarin höyrytetyllä Kulinaari-nakilla.

Vankka positiivinen luotto ainakin tällä hetkellä on, että makoisaa tulee sekä kinkusta, fileestä että kalasta. Ja tuleehan siitä! Hodareita unohtamatta!

Joulun ykkönen: Aito (= Riitan leipoma) karjalanpiirakka + sipaisu voita + viipale joulukinkkua (oltava Atria-merkkistä, muu ei toimi) + voimakasta sinappia (konjakilla maustettu on parasta). Tämä on erinomainen ratkaisu pääruoan yhteydessä tukiruokana, mutta sitäkin makoisampi välipalana. Suosittelen!

Siis hyvää joulua ja uutta vuotta!

.

Jaa

Kirjoittajan kuva
Kirjoittanut

Juha Gröhn

Juha Gröhn on Atria-konsernin eläkkeelle jäänyt toimitusjohtaja. Hänelle ruoka on rakas toimiala, koska hyvää, laadukasta ruokaa on hienoa valmistaa ja kaupata. Toimeliaan miehen arki on usein kiireistä, ja Juhan tavoitteena onkin oppia ottamaan elämä välillä vähän rennommin. Hänet saavat hyvällä tuulelle arjen hauskat tapahtumat sekä muiden ihmisten hymyt. Juha rentoutuu hyvän ruoan, lukemisen, metsätöiden, mökkeilyn ja liikunnan parissa. Ruokabravuureita miehellä on monia. Esimerkiksi kokonaisena puuhiiligrillillä paistettu, yrteillä ja kasviksilla täytetty naudan sisäfilee tai leivinuunissa ylikypsäksi paistettu vain suolalla maustettu sian lapa, etuselkä tai kylki – tämän ruoan voi huolettaa heittää aamulla metsään lähtiessä uuniin ja nauttia illalla mökille palatessa.

Lue kirjoittajan muita blogeja