Atria.com logo

Kesätyöntekijöiden rekrytointi on mukava prosessi

02.6.2014
Henkilöstö Kesätyö

Atrian ”kesä” rekrytoinnissa alkaa jo joulukuulla, kun avaamme ensimmäiset sesonkityöpaikat haettavaksi Nurmoon. Joka kerta jännittää, miten paljon hakemuksia saamme.

Tänä vuonna olemme saaneet nauttia aivan ennätyksellisestä keväästä. Saimme valtakunnallisesti lähes 4 200 kesätyöhakemusta! Näistä hakemuksista Nurmon – missä sijaitsee Atrian suurin tuotantolaitos – osuus oli huikeat 2 300 hakemusta. Kesätyöntekijöiltä olemme saaneet myös erittäin positiivista palautetta Atriasta työnantajana. Tämä tieto on varmaan kiirinyt eteenpäin ja kiitoksen saamme korjata hakemusten määrän kasvamisena. Olemme myös mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa.

Suuresta hakijamäärästä huolimatta Atrian sesonkityöntekijöiden rekrytointiprosessi on varmasti monelle vielä entuudestaan tuntematon, joten haluan hieman raottaa verhoa arkeemme. Tietoja Atriasta työnantajana löydät myös nettisivuiltamme.

Avaamme sesonkityöntekijöiden haun joka vuosi nettisivujen kautta ja tiedotamme hausta muun muassa lehdissä, TE-toimistossa, Facebookissa, Twitterissä, oppilaitosten ilmoitustauluilla ja messuilla.

Nurmossa on useita eri osastoja, jotka kaikki kilpailevat hakijoista keskenään – ja kuten sanotaan, nopeat syövät hitaat. Osa osastoista aloittaa rekrytointiurakan heti tammikuulla ja osa vasta kevään kuluessa.

Atrialla on lähes 40 rekrytoivaa esimiestä, jotka käyvät hakemuksia läpi ja päättävät, ketkä kutsutaan haastatteluun. Hymyillen vastaan pitkin kevättä hakijoiden kyselyihin (”missä vaiheessa prosessi menee?”), sillä valintoja teemme aina toukokuun loppuun saakka. Hakemusten selaaminen aloitetaan pääsääntöisesti jo aikaisemmin Atrialla työskennelleistä hakijoista ja sen jälkeen tuumataan, paljonko haastatellaan uusia hakijoita.

Hakemuksia läpikäytäessä valintaan vaikuttaa aika paljon se, milloin hakija pystyy työskentelemään . Tärkeitä kriteerejä ovat myös opinnot elintarvikealalla ja aikaisemmat työkokemukset. Haastattelussa testataan hakijan motivaatiota ja joustavuutta. Kesätyöntekijät ovat Atrialle erittäin tärkeitä, ja heiltä toivotaan joustavuutta, jotta pystymme toimittamaan asiakkaillemme tuotteet vuoden tärkeimpään sesonkiin.

Usein herää kysymys, pääseekö Atrialle suhteilla töihin. Kerron perehdytystilaisuuksissa uusille atrialaisille, että vastaus on kyllä ja nyt alkaa heidän suhteensa rakentaminen yritykseen. Tuota suhdetta tulee hoitaa hyvin, sillä se on se avain, millä Atrialle pääsee töihin myös uudelleen.

Tervetuloa kesä ja uudet kesätyöntekijät!

Jaa

Kirjoittajan kuva
Kirjoittanut

Minna Kulmala

Minna Kulmala on rekrytointiasiantuntija. Hän harrastaa muun muassa luonnossa liikkumista, pyöräilyä, elokuvia ja musiikin kuuntelemista. Minnan nelihenkisen perheen arkea piristää myös koira. Minna on touhukas tyyppi ja tekee luontevasti montaa asiaa yhtä aikaa. Tämä näkyy myös hänen kokatessaan, sillä ruoka on saatava pöytään nopeasti ja helposti. Siksi broilerin fileesuikaleet ovatkin Minnan ruokabravuuri: ne taipuvat kätevästi moneen muotoon. Minna on erittäin ylpeä Atriasta työnantajana – hymyn hänen kasvoilleen etenkin keväisin tuovat ihanat kesätyönhakijat.

Lue kirjoittajan muita blogeja