Atria.com logo
Lehdistötiedotteet | 06.5.2015

Atria Oyj Pörssitiedote - Atria ostaa luomuleivänpäällisiä valmistavan Aalbaek Specialiteterin Tanskassa

Atria ostaa tanskalaisen leivänpäällisiä valmistavan Aalbaek Specialiteter A/S:n liiketoiminnan. Aalbaek on Tanskan suurin luomuleivänpäällisten valmistaja. Aalbaek Specialiteter on perustettu vuonna 1920 ja se on tänä päivänä yksi Euroopan suurimmista korkealaatuisten luomulihavalmisteiden valmistajista. Aalbaekin tuotevalikoimassa on erilaisia premium-luokan leivänpäällisiä, maksapasteijoita ja pekonia.

Luomulihavalmisteiden kysyntä Tanskassa on kasvanut tasaisesti usean vuoden ajan. Kauppa vahvistaa Atrian markkinajohtajuutta leivänpäällisissä Tanskassa. Kaupassa Atrialle siirtyy Aalbaekin tuotemerkit, liiketoiminta sopimuksineen sekä Farressa sijaitseva lihavalmistekauppa tuotantotiloineen. Aalbaekin tuotantolaitos Billundissa, joka tuhoutui tulipalossa tammikuussa 2015, ei kuulu kauppaan. Aalbaek-tuotteiden valmistus siirtyy Atria Tanskan tuotantolaitokseen Horsensiin.

Kaupan yhteydessä muutama Aalbaekin avainhenkilö siirtyy Atria Tanskan palvelukseen.

Atrian liikevaihdon ennakoidaan kasvavan yrityskaupan johdosta noin 10 miljoonaa euroa vuodessa. Yhtiö siirtyy Atrialle 11.5.2015 alkaen.

Lisätietoja antaa Atria Skandinavian toimitusjohtaja Tomas Back, puh. +46 10 4823100

ATRIA OYJ
Juha Gröhn
toimitusjohtaja

Jaa

Takaisin uutishuoneeseen