Atria.com logo
Lehdistötiedotteet | 22.4.2015

Atria Perhetila –tapahtuma Tampereella maistuu

Atrian tilalle asti jäljitettävien tuotteiden määrä kasvaa vakaasti, koska kuluttajat ovat yhä kiinnostuneempia lihan alkuperästä. Yhteensä jo noin 60 eri broileri-, sianliha- ja naudanlihatuotetta on saanut kansiinsa Atrian tilakohtaisen jäljitettävyysmerkinnän. Atrian tuottajista lähes 1000 on mukana Perhetila-jäljitettävyyshankkeessa. Alkuperämerkintä on tulevaisuudessa saatavissa yhä pienempiin lihaeriin.

Vähittäiskaupan valikoimissa on tällä hetkellä 42 Atrian Perhetiloille asti jäljitettävää broilerituotetta. Naudanlihassa tilakohtainen jäljitettävyys löytyy kolmesta Atria Kulinaari-tuotteesta. Myös viljaporsaan sisäfileistä ja ulkofileeleikkeistä löytyy tilamerkittyjä tuotteita. Toukokuussa 2014 Atria Suomi lanseerasi kansainvälisenä edelläkävijänä ensimmäiset jäljitettävät leivänpäälliset. Tilamerkintä löytyy nyt kolmesta kinkku- ja kolmesta broilerileikkeleestä.

Kuluttajien vaatimus lihantuotannon vastuullisuudesta ja läpinäkyvyydestä on ollut kasvava trendi viime vuosien aikana. Suurelle osalle kuluttajista tuotteen alkuperän kertova tilamerkintä on tärkeä ostoperuste.

Pakkauksesta näkee, miltä perhetilalta ja paikkakunnalta liha tulee. Suomalainen tuottaja seisoo omalla nimellään ja ylpeänä tilallaan tuotetun lihan takana. Näin myös kuluttaja tietää, kuka ruokapöytään päätyneen lihan on kasvattanut.

– Alkuperämerkintä on meille alkutuottajille tärkeä osa tuotteen, tilan ja tuotannon brändiä. Sillä annetaan kasvot omalle toimintatavalle ja se on merkki siitä, että pakkauksessa on parhaissa olosuhteissa ja suomalaisella ammattitaidolla tuotettua ruokaa. Suomalaisuus antaa merkityksen sille, mitä tilalla tehdään eläinten hyvinvoinnin ja olosuhteiden eteen, kertoo Mänttä-Vilppulassa sijaitsevan Välikosken broileritilan isäntä Tuomas Välikoski.

Jalasjärvellä sijaitsevalla Lakson luomutilalla kasvatetaan emolehmiä. Maanviljelijä Päivi Huhtakallio kertoo, että lihan kasvattajat saavat alkuperämerkinnällä kasvot nimenomaan asiakkaittensa edessä.

– Sillä näytetään, että suomalainen liha todella tulee läheltä ja sen pystyy jäljittämään. Tuottaja voi olla ylpeä tuottamastaan lihasta. Hän saa tavallaan kunnian eläinten eteen tekemästään työstä asiakkaiden edessä.

– Yleensä meiltä kysytään tilan arjesta ja kasvatusolosuhteista. Yleisin asiakkaiden kysymys on, onko lehmillä nimi. Ja onhan niillä – ihan jokaisella, Huhtakallio hymyilee.

Välikosken ja Lakson tilan arkeen voi tutustua paitsi verkkosivuilla, myös Atria Perhetila -tapahtumassa K-citymarket Turtolassa Tampereella 25. huhtikuuta. Tapahtumaa maustavat myös Atria Mestarit, jotka kokkaavat varmasti hyvää, kotimaista lihaa. Lisätietoja tapahtumasta Atrian Facebook-sivulla https://fi-fi.facebook.com/atria.

Kaikki Atria-tuotemerkillä myytävä liha on suomalaista. Jokaisen eläimen kotitila tiedetään ja tunnetaan. Lihan tuottavat noin 6 000 Atrian sopimustuottajaa.

Atria Perhetiloihin voi tutustua osoitteessa http://www.kokkaamo.fi/perhetila/

Lisätiedot: Pasi Luostarinen johtaja, markkinointi ja tuotekehitys, Atria Suomi Oy, p. +358 040 5354973, pasi.luostarinen@atria.fi

Jaa

Takaisin uutishuoneeseen