Atria.com logo

Jouluruuhkasta kinkunpaistoon

22.12.2015
Joulukinkku Ruoka & tuotteet Sesonki

Kuka muistaa joululaulun Sika? Laulussa edesmennyt mestari Juice Leskinen tiivistää joulua edeltävästä arjesta jotain olennaista: 

Jouluruuhkassa ihminen sokkona ryntää/
Kadulla adventtisohjoa kyntää

Näin joulun alla monella tosiaan on pää kolmantena jalkana, kun täytyy lähettää joulukortit, hankkia lahjat ja niiden kääreet, muistaa läheisiä, työkavereita, opettajia, miettiä, koristella koti ja kuusi, valmistella ruoat ja siinä sivussa hoitaa normaalin arjen toimet kuten ennenkin.

Ja sitten pitäisi vielä muistaa, miten se kinkku paistettiinkaan. Huh.

Onneksi on google, joka tarjoaa 18 500 ohjetta kinkunpaistoon. Jaa että liikaa valinnanvaraa? Mistä tietää, mikä ohjeista on hyvä? Tähän hätään uskallankin suositella omaa atrialaista kinkunpaisto-ohjettamme. Se on tarkka!

Myös toimitusjohtajamme Juha Gröhn on armoitettu kinkunpaistaja. Katso videolta, millaiset vinkit hän antaa – tosin ei täysin ilman apuja:

video joulukinkun valmistuksesta!

Jos tämän jälkeenkin vielä tulee tenkkapoo, apu on lähellä. Joulukinkkujen asiantuntija, Atria Mestari Tomi Nevala päivystää Atrian Facebook-sivulla aatonaattona 23.12 koko illan klo 18–23 ja vastaa kinkunpaistoon liittyviin kysymyksiin. Tomin avustuksella kinkunpaisto sujuu kuin tanssi ja jouluaattona pöydässä maistellaan varmasti herkullista kinkkua.

Nyt voitkin keskittyä rauhallisin mielin joulun viettoon.

Hyvää ja stressitöntä joulua kaikille!

Ps. Tomi neuvoo myös sen, kuinka paljon jouluruokaa mitoitetaan henkilöä kohti ja mitä tehdä, jos ruokaa jää silti yli.

 

 

 

 

Jaa

Kirjoittajan kuva
Kirjoittanut

Hanne Kortesoja

Hanne Kortesoja on Atrian viestintä- ja IR-johtaja. Hänestä on hienoa olla mukana Atrialaisten huippuammattilaisten joukossa. Hannea motivoi tunne siitä, että hän tekee tärkeää työtä ja voi omalla työpanoksellaan kehittää Atriaa paremmaksi. Erityisen hyvä Hanne on siinä, että hän osaa hakea tietoa ja malleja uuden oppimiseen. Mutta yhdestä asiasta hän ei ole kovin innostunut: ruoanlaitosta. Se nolottaa häntä hieman, koska Atria on ennen kaikkea ruokatalo. Ruoanlaiton sijaan Hanne rentoutuukin pyöräillen, juoksemalla tai hiihtämällä. Hänet löytää usein myös maatalonsa piha-askareista tai painikatsomosta omaa poikaa kannustamasta. Hannen elämän suola on onnelliset hetket arjen keskellä: perhe, ystävät ja yhdessä oleminen.

Lue kirjoittajan muita blogeja