Atria.com logo
Lehdistötiedotteet | 18.12.2015

​​Kinkunpaistopäivystys Atrian Facebookissa aatonaattona

Jos tänä jouluna joulukinkun paisto aiheuttaa päänvaivaa, ei ole mitään syytä huoleen, sillä apu on lähellä. Joulukinkkujen asiantuntija, Atria Mestari Tomi Nevala päivystää Atrian Facebook-sivulla aatonaattona 23.12 koko illan klo 18–23 ja vastaa kinkunpaistoon liittyviin kysymyksiin. Atria Mestarin avustuksella kinkunpaisto sujuu kuin tanssi ja jouluaattona pöydässä maistellaan varmasti herkullista kinkkua.

Joulukinkun paistamiseen on hyvä valmistautua jo ennen h-hetkeä, joulukinkun tarkat paisto-ohjeet löytyvät Atria.fi:stä.

Kun joulukinkku on paistettu täydellisen kypsäksi, herkullinen kuorrutus kruunaa kokonaisuuden. Perinteisten joulumakujen ystävät kuorruttavat joulukinkun piparkakuilla ja aurajuustolla. Aasialaisittain kuorrutettu kinkku taas tuo joulupöytään eksoottisen tuulahduksen. Kuorrutusten ohjeet sekä paljon muuta hyvän mielen ruoka-asiaa löytyy Atria.fi:stä.

Soihdut sammuu, ruokaa jäi yli?

Jouluna moneen ruokapöytään istuu tavallista suurempi ja sekalaisempi seurue, jolle sopivan ruokamäärän arvioiminen on arkea haastavampaa. Jouluna pöydän pitääkin notkua, mutta usein ruokaa valmistetaan juhlapyhinä liikaa. Jouluna syntyvää ruokahävikkiä on kuitenkin helppo torjua Atria Mestari Tomi Nevalan vinkkien avulla. Annoskoot auttavat tarjottavien ruokamäärien suunnittelussa ja hävikin estämisessä. Myös ruokailijoiden erikoisruokavaliot kannattaa huomioida. Ruokamääriin vaikuttaa myös se, kuinka monta ruokalajia illan aikana on tarjolla. Runsas alkuruokapöytä ei kaipaa suuria määriä pääruokaa ruokailijaa kohden.

Lue Atrian blogista Atria Mestari Tomi Nevalan ohjeita annoskokojen laskemiseen sekä vinkkejä ylijääneiden jouluruokien hyödyntämiseen joulun jälkeen.

Jaa

Takaisin uutishuoneeseen