Atria.com logo
Lehdistötiedotteet | 08.6.2015

Makkara on grillattavien ykkönen

Vaikka alkukesän sateiset säät eivät ole suosineet kesäkeittiöitä, juhannuksena suomalainen grillaa säällä kuin säällä. Juhannusta edeltävä viikko on vuoden kiireisintä aikaa Atrian makkaratehtailla. Silloin grillimakkaraa valmistetaan noin miljoona kiloa, eli yli kolminkertainen määrä normaaliin viikkoon verrattuna.

Grillaus on suomalaisille rakas harrastus, sillä lähes kaikki grillaavat ainakin kesäisin. Suomalaisista 74 % grillaa säännöllisesti grillauskauden aikana ja puolet heistä hyvin aktiivisesti – jopa useita kertoja viikossa. Useimmat suomalaiset yhdistävät grillauksen kesälomaan ja aurinkoon, vaikka 11 % grillaa sinnikkäästi ympäri vuoden. Grillaus liittyy suomalaisten mielessä vahvasti kesäaikaan ja loman viettoon. Kolmannes pitää mökkeilyä, lomaa ja grillausta erottamattomana yhdistelmänä. Tiedot selviävät Atrian maaliskuussa 2015 teettämästä grillaustutkimuksesta, johon osallistui 1 000 suomalaista.

Suomalaisten grilleissä kypsyy useimmiten makkaraa, jolla herkuttelee kyselyn mukaan 77 % grillaajista. Grillissä valmistetut kasvikset maistuvat kuitenkin suomalaisille myös varsin hyvin, sillä ne ovat toiseksi suosituin grillattava (70 %). Makkaran ja kasvisten jälkeen suosituimpia ovat erilaiset kokolihatuotteet, joista possua grillaa 67 %, broileria 60 % ja nautaa 48 %. Grilliin valikoituvissa raaka-aineissa tärkeintä suomalaisille on tuoreus, maku ja alkuperä. Puolet kiinnittää erityistä huomiota grillattavien tuotteiden kotimaisuuteen.

Lapsiperheiden suosikki grilliin: Atria Hiillos Kuoreton Nakki

Perinteinen Atria Hiillos on ollut jo pitkään Suomen myydyin grillimakkara. Tänä kesänä Hiillosta saadaan myös kuorettomana nakkina. Atria Hiillos Kuoreton Nakki 360g on etenkin lapsiperheiden suosikki. Enää vanhempien ei tarvitse polttaa sormiaan kuoriessaan grillikuumaa Hiillosta lapsilleen.

Voimakkaampien makujen ystävien suosikki, Atria Wilhelm Leppäsavu Grillimakkara 400g, jatkaa helmikuussa lanseerattujen Leppäsavu-tuotteiden sarjaa. Wilhelm-makkara on savustettu aidossa leppäsavussa pitkään ja lempeästi. Pitkä savustus antaa makkaralle puhtaan savun maun sekä upean pintavärin.

Lisätietoja: Matti Perälä, johtaja, lihavalmiste- ja valmisruokaliiketoiminta, Nurmo puh. 0400 803 445

Jaa

Takaisin uutishuoneeseen