Atria.com logo
Lehdistötiedotteet | 01.6.2015

Mesikämmenelle maistuu välipalana makkara

Suomen suosituin grillausbrändi Atria tekee tämän kevään ja kesän aikana tiivistä yhteistyötä eläinpuisto RanuaZoon kanssa. A-luokan lihansyöjien suosikkimakkara Atria Wilhelm esiteltiin Suomen pohjoisimman eläinpuiston karhuille ja samalla selvitettiin, minkälaisia kulinaristeja mesikämmenet oikeastaan ovat.

”Runsaslihainen makkara sopii hyvin karhulle välipalaksi. Suolapitoisuutensa vuoksi herkkua voi kuitenkin nauttia vain silloin tällöin”, kertoo intendentti Mari Heikkilä Ranuan eläinpuistosta.

Hunajan tiedetään olevan karhun erityisherkkua, mutta sepä onkin kaikkiruokainen. Kasvisravinto muodostaa pääosan karhun ruokavaliosta ja viljatuotteet kuuluvat metsän kuninkaan lähiruokaan. Lihapitoinen ruoka maistuu varsinkin keväällä, kun nälkäiset karhut heräävät talviunilta.

Ranuan eläinpuistossa karhut ruokitaan kaksi kertaa päivässä. Pääasiassa kasvispitoisen aamupalansa ne nauttivat ulkotarhassa ja illemmalla ne saavat ruuakseen sisäpesässä kalaa tai lihaa.

Nallet tykkäävät herkkuvälipaloista. Omenat, porkkanat ja vaikkapa Ranuan leirikoululaisten tyrnistä, mustikasta ja puolukasta valmistama jäätelö maistuvat hyvin. Pikkupuuhastelu ruuan löytämiseksi pitää tarhakarhut virkeinä - piiloleikki herkkupalan löytämiseksi on henkiselle hyvinvoinnille tärkeää.

Karhut valtasivat sosiaalisen median

Jo 20 vuoden ajan suomalaisten A-luokan lihansyöjien suosikkimakkara Atria Wilhelm testautettiin arvovaltaisen makutuomariston keskuudessa. Tuomaristo koostui RanuaZoon suosikkikarhuista eli ruskeakarhu Palle-Joosepista, karhuemo Mallasta ja jääkarhu Venuksesta.

Testin perusteella Ranuan karhuista vanhaherra Palle-Jooseppi pitää savunmakuisesta Wilhelmistä, Mallalle maistuu perinteinen makkara ja nuori Venus on erityisesti juustomakkaran ystävä.

Makupalojen lisäksi karhuille on annettu koko kesäkuun ensimmäinen viikko aikaa temmeltää Atrian Facebook -sivulla erilaisten karhumaisten päivitysten muodossa. Facebookissa kuluttajilla on tämän viikon keskiviikosta alkaen myös mahdollisuus kysyä julkkiskarhujen kuulumisia. Mikäli karhujen käpälät eivät osu tietokoneen näppäimistöön, vastaamisessa karhuja auttaa RanuaZoon henkilökunta.

Osana yhteistyötä Atria tukee myös karhujen hyvinvointia ja lahjoittaa eläinpuistolle 2000 €. Tällä summalla Atria haluaa omalta osaltaan turvata karhuille ravinnon ja hoidon taas pitkäksi aikaa eteenpäin. Myös kuluttajilla on mahdollisuus tukea RanuaZoon eläinhoivatoimintaa ostamalla RanuaZoon tuotteita heidän omasta verkkokaupastaan.

Faktatietoa:

  • Aikuinen uroskarhu painaa 100-230 kiloa
  • Naaraskarhu painaa 60-170 kiloa.
  • Karhut syövät 5-10 kiloa päivässä.
  • Karhun ruokavalio
  • 1/3lihaa, kalaa, hyönteisiä, toukkia ja muurahaisia, pikkunisäkkäitä, hirvieläimiä
  • 1/3marjoja, hedelmiä, kasviksia, juureksia
  • 1/3 viljatuotteita

Makutuomaritestit:


Lisätiedot:
Sanna Päällysaho
brändijohtaja
Atria Suomi Oy
puh. 010 316 1182
sanna.paallysaho@atria.fi

Jaa

Takaisin uutishuoneeseen