Atria.com logo
Lehdistötiedotteet | 16.5.2016

A-Rehu ja K-maatalous yhteistyöhön kasvinviljelyn ja viljakaupan kehittämisessä

A-Rehu ja K-maatalous ovat tehneet pitkäaikaisen yhteistyösopimuksen kasvinviljelyn ja viljakaupan kehittämisestä. Tavoitteena on varmistaa kotimaisen kasvinviljelyn sekä lihantuotannon jatkuvuus ja kehitys.

A-Rehun ja K-maatalouden sopimus sisältää viljakaupan ja kasvinviljelyn koetoiminnan. A-Rehu hankkii viljaa jatkossakin suoraan viljatiloilta ja K-maatalouden rooli A-Rehun viljantoimittajana tulee kasvamaan. Yhteistyön ansiosta kasvinviljelytilojen viljan toimitusmahdollisuudet kasvavat koko maassa.

Laadukkaan rehuviljan tarve kasvaa

A-Rehun tuotanto Koskenkorvan ja Varkauden rehutehtailla on kasvanut viime vuosina merkittävästi. Kokonaisviljankäytön odotetaan kasvavan vuosikymmenen loppuun mennessä jopa 400 000 tonniin vuodessa. Koskenkorvan rehutehdas on 60 000 tn vuosikäytöllään Suomen suurin yksittäinen rehukauran käyttäjä. Rehuvehnän ja -ohran käyttö on erittäin merkittävää.

”Rehutehtaiden kasvavien tarpeiden lisäksi tarvitsemme viljaa asiakkaillemme, suomalaisille kotieläintiloille. Tilakoon kasvaessa ja komponenttiruokinnan yleistyessä ostoviljan tarvekin kasvaa”, A-Rehun viljatilojen asiakkuuspäällikkö Taneli Marttila kertoo.

Kasvinviljelyn koetoiminta – Viljelyohjelma

Merkittävä osa yhteistyötä on K-maatalouden Viljelyohjelma. K-maatalouden koetilan ansiosta K-maataloudella on viljanviljelyn kehittämisessä laaja osaaminen ja pitkä historia. A-Rehu tulee mukaan kasvinviljelyn koetoimintaan antamalla oman panoksensa kotieläintilojen näkökulmasta.

”Esimerkiksi kotieläintilojen luontainen lannoite, karjanlanta, otetaan uudella tavalla osaksi tutkimustoimintaamme”, K-maatalouden Viljelyohjelmasta vastaava Juho Urkko toteaa. ”Painopiste tulee olemaan entistä paremmissa, painavimmissa ja valkuaispitoisemmissa rehuviljalajikkeissa. Kasvinviljelyn koetoiminta tilatasolla ja lajikekokeet käynnistyvät jo kuluvana kesänä”, jatkaa Urkko.

”Meillä on vahvaa osaamista ruokinnasta ja K-maataloudella kasvinviljelyn kehittämisestä. Yhdessä voimme löytää entistä parempia rehuviljalajikkeita ja palvella siten koko suomalaista pellolta pöytään -ketjua”, Marttila iloitsee.

”Laadukkaalle rehuviljalle on kotieläintiloilla kova tarve. Uskon, että viljelysopimuksilla, reilulla laatuhinnoittelulla ja entistä järkevämmällä logistiikalla yhteistyöstämme hyötyvät niin kasvinviljely- kuin kotieläintilat. K-maatalouksien avulla pystymme palvelemaan entistä kattavammin koko maan kotieläintiloja”, jatkaa Marttila.

”Kahden suomalaisen ruokaketjun toimijan yhteistyö tuntuu hyvältä ja luontevalta. Molemmilla on vahva tahto varmistaa suomalaisen ruoantuotannon tulevaisuuden toimintaedellytyksiä”, A-Rehun toimitusjohtaja Jari Leija ja K-maatalouden ketjujohtaja Antti Meriläinen tiivistävät.

Lisätiedot:

  • Jari Leija, A-Rehu, toimitusjohtaja, gsm. 040 559 7213
  • Antti Meriläinen, Kesko maatalous- ja konekauppa,johtaja, gsm. 050 502 6589

A-Rehu on suomalaisten tuottajien omistama rehuyhtiö, joka valmistaa, myy ja markkinoi rehuja nauta-, sika- ja broileritiloille ja välittää viljaa tilalta toiselle. A-Rehun toiminnassa on aina ollut keskeistä tilojen onnistuminen ja tuotantotulokset sekä kustannustehokkuus. A-Rehu on osa Atria-konsernia.

K-maatalous-ketju (www.k-maatalous.fi) muodostuu 80 K-maatalous-kaupasta. K-maatalous-kauppiaiden asiakkaita ovat maatalousyrittäjät, koneurakoitsijat sekä hevosalan ammattilaiset ja harrastajat. K-maatalous tarjoaa luotettavasti, kilpailukykyisesti ja ammattitaitoisesti maa- ja metsätaloustuotannossa tarvittavat koneet, tarvikkeet ja palvelut sekä tekee viljakauppaa. Ketjun vahvuuksia ovat tuotevalikoiman, palveluiden ja jälkimarkkinoinnin kattavuus sekä oman alueensa ja paikalliset olosuhteet tuntevat K-maatalous-kauppiaat.

Jaa

Takaisin uutishuoneeseen