Atria.com logo
Lehdistötiedotteet | 29.3.2016

Altian koko rehunjalostusliiketoiminta A-Rehulle

Altia Oyj ja A-Rehu Oy ovat tehneet sopimuksen, jonka mukaan koko Altia Oyj:n rehunjalostuksen liiketoiminta siirtyy A-Rehu Oy:lle 1.4.2016 alkaen. Kauppa turvaa osaltaan kotimaisen viljan jalostuksen jatkuvuuden ja vahvistaa sen roolia kotieläinten ruokinnassa.

Kaupan toteuduttua A-Rehu vastaa kokonaan Altian tärkkelys- ja etanoliprosessien jälkeen syntyvien raaka-ainejakeiden jatkokäsittelystä sikojen ja nautojen valkuais- ja kuiturehuiksi.

Altia on jalostanut ja myynyt 80-luvun lopulta lähtien etanoli- ja tärkkelysprosessin sivutuotteita rehuksi. A-Rehun ja sen edeltäjien historia rehukomponenttikaupassa on yhtä pitkä –Atrian omistajaosuuskuntien rehuliiketoiminta syntyi aikanaan hyödyntämään silloisen Oy Alko Ab:n sivutuotteita. ”Atrian rehuyhtiöillä on pitkä historia elintarviketeollisuuden sivujakeiden hyödyntämisessä kotieläinten ruokinnassa. Kun meille tarjoutui tilaisuus ostaa Altian rehunjalostuksen liiketoiminta, totesimme sen tukevan samalla tontilla sijaitsevaa omaa rehuliiketoimintaamme erinomaisesti”, A-Rehun toimitusjohtaja Jari Leija toteaa.

”Olen tehdystä kaupasta erittäin iloinen, sillä näin pystymme edelleen kehittämään koko suomalaista komponenttiruokintaa”, A-Rehun myyntijohtaja Lasse Åberg iloitsee.

Lisätietoja antavat

Jari Leija, toimitusjohtaja, A-Rehu Oy, p. 040 559 7213
Lasse Åberg, myyntijohtaja, A-Rehu Oy, p. 0400 865 923
Antti Snellman, tehtaanjohtaja, Altia Koskenkorva, p. 040 516 1190
Niina Vieno, viestintäpäällikkö, Altia Oyj, p. 0400 728 957

A-Rehu on suomalaisten tuottajien omistama rehuyhtiö, joka valmistaa, myy ja markkinoi rehuja nauta-, sika- ja broileritiloille. A-Rehun toiminnassa on aina ollut keskeistä tilojen onnistuminen ja tuotantotulokset. Yrityksellä on pitkä historia ja paljon osaamista kotieläinten komponenttiruokinnasta, eli elintarviketeollisuuden sivutuotteiden hyödyntämisestä kotieläinten rehuna. A-Rehu on osa Atria-konsernia.

Jaa

Takaisin uutishuoneeseen