Atria.com logo

Kanaburgeri pohojaalaasella twistillä

30.9.2016
Ravintolat Lihan parhaat osaajat Vastuullinen Ruoka

– Kylläpäs on hyvänmakuista lihaa, ja tämä kastikekin on niin maukasta.

Martti Peltonen on juuri maistanut Kauhajoen ABC:llä Helluusta lintua: rapeakuorista, ruispaneroitua broileriperhosta, joka on yksi paikallisista ’Meirän taloon -annoksista’. Pohjalaisittain nimettyjä herkkuja on listalla yhteensä kuusi: neljä erilaista Meirän taloon Burgeria sekä lautasannokset Helluunen lintu ja Komia Possu.

Toukokuussa lanseeratut uudet Meirän taloon -annokset syntyivät, kun Atria ja Eepeen ABC-liikennemyymälöissä tarjolla Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa solmivat keskinäisen makuliiton. Annoksissa käytettävä broileri on Atrian Perhetilojen lihaa, ja Pihvinaudan lihat sekä Ylikypsät Kasslerit tulevat nekin Atrialta.

Kuudessa eteläpohjalaisessa ABC-liikennemyymälässä järjestettiin touko-kesäkuussa maistatuskiertue, jossa asiakkaat saivat tutustua uusiin annoksiin. Kiertueen ”pääkokkina” hääräsi toimialapäällikkö Heli Back.

Meirän taloon -annokset syntyivät työryhmässä, jossa oli mukana liikennemyymäläpäälliköitä, keittiöpäälliköitä ja keittiöiden palveluvastaavia Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa Eepeestä. Atria Suomi Oy:tä tiimissä edusti kehityspäällikkö Ville Valtasalmi.

– Ville ehdotti, millaisia raaka-aineita annoksissa voitaisiin käyttää. Maistelimme niitä ja oikeat ainekset löytyivät aika nopeasti, kertoo Heli Back.

Hinnoittelu kohdallaan

Pohjalaiset erikoisuudet ovat Eepeen alueella vaihtoehto ABC-ketjun omille annoksille.

– Ketjun valikoimahan sinällään on jo laaja, mutta nämä Meirän taloon –annokset palvelevat kuluttajia, jotka kaipaavat jotakin omaleimaista, paikallista vaihtoehtoa – paikallista väriä, makua ja tekemistä. Ja paitsi että halutaan tarjota priimaa, myös hinnalla on merkitystä: annokset on hinnoiteltu niin, että kuluttaja on valmis niitä tilaamaan.

Helluunen lintu ja Komia Possu ovat kiinnostaneet sekä paikallisia että oman maakunnan ulkopuolelta tulevia asiakkaita. Liikennemyymälätyöntekijä Taija Niemi kertoo suosittelevansa Meirän taloon –annoksia asiakkaille, jotka miettivät ja empivät, mitä oikein tilaisivat. Annosten nimet ja kuvat ovat hyvin ja näkyvästi esillä.

– Jo nimi on sellainen, että siihen moni tarttuu: nämä on helppo mieltää paikallisiksi. Kaikki Meirän taloon -annokset ovat olleet todella tykättyjä, Taija Niemi selvittää.

Palvelulupauksena kotimaisuus

Heli Backin mukaan lihan kotimaisuus on ABC-liikennemyymäläketjulle kaiken a ja o.

– Kotimaisuus on myös meidän palvelulupauksemme. Se tarkoittaa, että kaikissa ABC-ketjun ravintoloissa käytetään vain kotimaista lihaa, oli sitten kyse vitriinituotteesta, salaattipöydän lisäkkeestä, noutopöydän pääruuasta tai à la carte -annoksista.

Eepeen ja Atrian yhteisessä projektissa toteutuvat myös Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa Eepeen ikiomat arvot – asiakaslähtöisyys, kehittyminen, tuloksellisuus sekä vastuullisuus ja alueellisuus.

Vastuullisuus tarkoittaa Eepeessä sitä, että vastuuta kannetaan ympäristöasioissa joka päivä. Eepee on investoinut viime vuosina paljon energian säästöä tukeviin ratkaisuihin, ja esimerkiksi kierrätys sekä tarkka jätteiden lajittelu kuuluvat Eepeen arkeen itsestäänselvyytenä.

Meirän taloon -annosten maistatustilaisuuksissa oli mukana myös eteläpohjalaisia Atrian perhetilan broilerintuottajia. Kauhajoella heitä edusti kurikkalainen broilerinkasvattaja Jussi Haapoja.

– Tykkään kovasti itsekin näistä annoksista, joten mikäs tässä on Helluusta lintua tarjoillessa, hän myhäili.

– Me broilerinkasvattajat noudatamme työssämme kaikkia lakeja ja asetuksia, ja ruokaa tuotetaan eläimen ehdoilla. Varmistamme aina, että linnuilla on hyvät olot, Jussi Haapoja kertoo.

Koska kyse on Atria Perhetilan lihasta, keittiössä tiedetään tarkalleen, miltä tilalta Helluunen lintu on keittiöön lennähtänyt.

– Jos asiakas kysyy, tuottajan nimi kerrotaan myös hänelle, lupaavat Heli Back ja Taija Niemi.

 

Meirän taloon -annokset

  • Meirän taloon Burgerit joko Atrian Perhetilan broilerilla, Pihvinaudan lihalla, Ylikypsällä porsaan Kasslerilla tai Halloumi-juustolla.
  • Helluunen lintu Atrian Perhetilan broilerista.
  • Komia Possu ylikypsästä Kasslerista.

Teksti: Pirjo Latva-Mantila
Kuvat: Mikko Lehtimäki

Lue myös:

Opiskelijat haluavat vastuullisesti tehtyä ruokaa

Sonninkasvattaja voi tarvita onkivapaakin

Tallenna

Jaa