Atria.com logo

Kiinan-maratonin alkumetreillä

20.12.2016
Laatu Markkinointi Kotimaisuus & alkuperä

Lokakuussa saimme hyviä uutisia: Atria on ensimmäinen suomalainen yritys, joka on saanut sianlihalle vientiluvan silkkitien päässä siintävään Kiinaan.

Kiinalaisissa ruokapöydissä sianliha on arvossaan. 1,4 miljardin kiinalaisen syömästä lihasta suurin osa on porsasta. Kiinassa tarvitaan possua - ja paljon.

Kiinan oma sianlihantuotanto on ollut viime vuosina kovassa kasvussa, mutta vielä se ei kata lähimainkaan kaikkea kulutusta. Elintason nousun myötä sianlihan kulutus jatkaa kasvuaan. Kiina onkin maailman suurin sianlihan ostaja, ja Euroopan maista muun muassa saksalaiset ja tanskalaiset ovat vieneet sinne lihaa jo tovin. Nyt on sitten myös Suomen ja Atrian vuoro.

Kiinassa sianlihan kulutus jatkaa kasvuaan. Maa onkin maailman suurin sianlihan ostaja.

Atria ei hae Kiinasta pikavoittoja. Tavoitteena on pitkäjänteinen yhteistyö kiinalaisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Juoksutermein kyse on pikemminkin maratonista kuin pikamatkasta.

Kiinan vientilupa on merkittävä koko kotimaisen lihantuotannon kannalta. Mitä se meiltä edellyttää? Sitä, että jatkamme asiantuntevaa ja laadukasta työtämme. Meidän on vahvistettava osaamistamme entisestään, kuten me atrialaiset osaamme.

Kiina on erittäin haasteellinen uusi markkina ja asettaa meille riman ihan uudelle tasolle. Meiltä vaaditaan täsmällisyyttä ja Kiinan erityisvaatimusten huomioimista. Edellytyksemme onnistumiselle ovat todella hyvät, kun suhtaudumme vaateisiin asiaankuuluvalla vakavuudella ja ylitämme yhteistyökumppaneiden odotukset.

Edellytyksemme onnistumiselle ovat todella hyvät, kun suhtaudumme vaateisiin asiaankuuluvalla vakavuudella ja ylitämme yhteistyökumppaneiden odotukset.

Kiinalaiset ovat kiinnostuneita etenkin tuoteturvallisuudesta, lihan puhtaudesta ja laadusta. Ja niitähän meillä on tarjota – parasta mahdollista atrialaista priimaa!

Suomalainen possu maistuu taatusti kiinalaiselle laatutietoiselle kuluttajalle siinä missä meille suomalaisillekin.

Näitten hyvien Kiina-uutisten siivittämänä meidän on hyvä rauhoittua hetkeksi lähimmäisten kanssa perinteisen suomalaisen joulupöydän ääreen. Huilitaan hetki ja nautitaan. Sen jälkeen kohdataan uusi, mainioitten mahdollisuuksien vuosi innolla ja avoimin mielin.

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

Jaa

Kirjoittajan kuva
Kirjoittanut

Mika Ala-Fossi

Mika Ala-Fossi on Atria Suomen toimitusjohtaja. Hän on nähnyt jo pitkän taipaleen yrityksen matkaa ja sen kehityksen maakuntasarjapeleistä kansainvälisten areenojen sarjaan. Tätä kehitystä hän katsoo erityisellä ylpeydellä. Mika nauttii hetkistä, kun pääse eteläpohjanmaalaisille markkinoille, pesäpallopeliin tai mihin tahansa tapahtumaan, jossa käristetään perinteistä ”kärväriä” – niissä hetkissä, käristemakkara kourassaan, hän aistii aidosti hyvää yhteistä fiilistä. Vapaa-ajallaan mies rentoutuu metsä-, metalli-, puu- ja maatöiden parissa. Talvisin lähes kaikki vapaa-aika hujahtaa jäähallien uumenissa kiekkojunioreita valmentaen. Mika nauttii mieluisimmin ateriansa kaikessa rauhassa aamukuuraisen Alajoen peltomaisemassa toisessa kädessään kahvikuppi ja toisessa lauantaimakkaravoileipä.

Lue kirjoittajan muita blogeja