Atria.com logo

Kolumni: Vastaako makuelämys varmasti odotuksia?

14.10.2016
Ravintolat Ruoan näköalat

Tiedämme kaikki, että ravintoloiden kilpailu ruokailijoista sen kuin kovenee ja julkishallinnon keittiöissä kamppaillaan yhä maistuvampien annosten aikaan saamiseksi. Ruokailijamäärien kasvua tavoittelee jokainen, mutta kuka osaa tarjota maistuvinta laatua vielä liiketaloudellisesti kannattavasti?

Ruokailuhan on aina elämys; siihen vaikuttaa koko palvelukokonaisuuden toimivuus ja asiakkaan omat odotukset. Onnistuneeseen elämykseen tarvitaan niin palvelun, miljöön kuin itse tuotteenkin onnistumista.

Kaikkein kriittisin tekijä kuitenkin on, maistuuko ruoka ja vastaako makuelämys todella odotuksia. Onnistuneen annoksen takana on valtava määrä ammattitaitoa ja osaamista niin suunnittelussa kuin toteutuksessakin. Annoksen pääraaka-aineen on toimittava halutulla tavalla juuri tämän kyseisen keittiön laitteilla.  Eikä tässä vielä kaikki – sen on toimittava joka ikinen työvuoro, myös silloin kun kokemattominkin keittiötiimin jäsen vastaa valmistuksesta. Miten tämä varmistetaan?

Onnistuneen annoksen takana on valtava määrä ammattitaitoa ja osaamista niin suunnittelussa kuin toteutuksessakin.

Tarvitaankin uudenlaista yhteistyötä; ideat annoksissa käytettävistä raaka-aineista kannattaa käydä läpi myös toimittajan kanssa. Atrian tarjoamien tuotteiden osalta on hyvä ottaa yhteys Ratkaisut-tiimiimme tai omaan yhteyshenkilöön ja käydä läpi eri vaihtoehdot esim. tuotteiden esivalmistusasteen osalta.

Kannattaa sparrailla jo ideointivaiheessa sitä, millaisia raaka-aineita ja leikkuita on uudelle listalle tai sesonkiin tulossa. Pystymme antamaan ideaa tulevista trendeistä, uutuustuotteista tai jo valikoimassa olevan tuotteen uudenlaisesta hyödyntämisestä.

Laadukkaaseen lopputulokseen ei ainoastaan vaikuta tuotteen soveltuvuus keittiöprosesseihin, vaan esimerkiksi lihan tulee olla joka ikinen toimituskerta ominaisuuksiltaan yhtä laadukasta, oikein leikattua ja vielä oikein toimitettua. Kumppanuuden toimivuus ja luottamus rakentuukin tähän.

Lihan tulee olla joka ikinen toimituskerta ominaisuuksiltaan yhtä laadukasta, oikein leikattua ja vielä oikein toimitettua.

Me Atrialla pidämme kunnia-asianamme olla alan edelläkävijä niin laadussa kuin toimitusvarmuudessakin. Atrian kumppanina voit suunnitella omat työjärjestelysi huoletta ja luottaa siihen, ettei ainakaan liharaaka-aine tule toisenlaisena ja toisena ajankohtana kuin olit suunnitellut. Tasainen laatu takaa myös sen, että annos on samanlainen työvuorosta toiseen. Yhdessä tekemällä varmistamme halutun laadun ruokailijan lautaselle.

Tuomas Sorri
Myyntijohtaja
Atria Food Service

Lue myös:
Mistä on Suomen paras kouluruoka tehty?

Jaa