Atria.com logo

Sisältömarkkinointia, kihelmöivää!

13.10.2016
Vastuullisuus Markkinointi

Atria päätti toteuttaa syksyllä Perhetila-brändin tunnettuutta vahvistavan sisältömarkkinointikampanjan. Kohderyhmänä olivat tavalliset suomalaiset lihaa syövät kuluttajat, joita on 95 % koko Suomen populaatiosta. Emme tällä kertaa toteuttaneet kampanjaa yhteistyönä minkään suuren mediatalon kanssa, vaan muun muassa Blogiringin blogaajien kanssa. Blogaajille maksettiin, että he tuottaisivat sisältöä jaettavaksi sosiaaliseen mediaan. Valitsimme sellaiset blogaajat, joilla on paljon kohderyhmään kuuluvia seuraajia. Kampanja onnistui varsin mainiosti.

Se, mitä blogikirjoitusten julkistamisen jälkeen tapahtui, on viestinnän ammattilaisen näkökulmasta kihelmöivän mielenkiintoista. Usean mediatalon toimittajat / journalistit lähtivät julkisesti vastustamaan blogaajien kanssa tehtyä sisältöyhteistyötä.

Toimittajien hurjimmissa kommenteissa vihjattiin, että ”bloggaajat olisivat maailmanlaajuisen liskoihmisten salaliiton kätyreitä” ja toinen samaan konserniin kuuluva toimittaja sanoi maltillisemmin, että ”bloggaajien uskottavuus todistajina kuitenkin kärsii siitä, että heille maksetaan”.

Samat mediatalot, jotka toisaalta tuomitsevat blogaajat, tarjoavat silmää räpäyttämättä sisältömarkkinointipalveluja, mm. ostettua blogausta. Blogikampanjoita myyvillä nettisivuilla todetaan, että ”Blogi pitää lukijan otteessaan ja rakentaa pitkäaikaista suhdetta… Hyvä blogi on usein näkemys tai kannanotto, joka saa aikaan kommentointia ja sitä jaetaan sosiaalisen median kanavissa.”  tai että ” Natiivimainonta on kaupallista sisältöä luonnollisena osana mediaympäristöä: advertoriaalit, kilpailut ja testit, testiryhmät, videot, asiantuntija vastaa –palsta, blogit, pelit, kyselyt ja tutkimukset, tapahtumat.”

Täh?? Onko sisältömarkkinoinnin pelisäännöt kaikille samat? Blogaajilleko ei saa maksaa sisällöntuotannosta, mutta mediataloille voi?

Meille sisältömarkkinointipalveluja ostaville yrityksille tässä ei ole mitään epäselvää. Me teemme päivittäin yhteistyötä toimittajien ja blogaajien kanssa, eikä tällaista ongelmaa ole aiemmin tullut vastaan.

Kuohunnasta huolimatta aiomme myös jatkossa tehdä vastaavaa sisältömarkkinointia. Kyllä tänne mediamaailmaan mahtuvat sekä blogaajat että journalistit – kihelmöinnistä huolimatta.

Jaa

Kirjoittajan kuva
Kirjoittanut

Hanne Kortesoja

Hanne Kortesoja on Atrian viestintä- ja IR-johtaja. Hänestä on hienoa olla mukana Atrialaisten huippuammattilaisten joukossa. Hannea motivoi tunne siitä, että hän tekee tärkeää työtä ja voi omalla työpanoksellaan kehittää Atriaa paremmaksi. Erityisen hyvä Hanne on siinä, että hän osaa hakea tietoa ja malleja uuden oppimiseen. Mutta yhdestä asiasta hän ei ole kovin innostunut: ruoanlaitosta. Se nolottaa häntä hieman, koska Atria on ennen kaikkea ruokatalo. Ruoanlaiton sijaan Hanne rentoutuukin pyöräillen, juoksemalla tai hiihtämällä. Hänet löytää usein myös maatalonsa piha-askareista tai painikatsomosta omaa poikaa kannustamasta. Hannen elämän suola on onnelliset hetket arjen keskellä: perhe, ystävät ja yhdessä oleminen.

Lue kirjoittajan muita blogeja