Atria.com logo
Lehdistötiedotteet | 20.3.2017

Atria Perhetila -broileri ei antibiootteja kaipaa!

Atria Perhetila -broileripakkauksiin tulee syksyllä 2017 merkintä, joka kertoo, ettei linnuille ole annettu antibiootteja koko niiden elinaikana. Tämä on merkittävä päänavaus kotimaisen lihantuotannon vastuullisuudessa.

Atria toimii edelläkävijänä Suomessa ja tuo Perhetila-broileripakkauksiin ensi syksynä merkinnän, joka kertoo, ettei linnuille ole annettu antibiootteja koko niiden elinaikana. Näin Atria kantaa vastuunsa antibioottien käytöstä lihantuotannossa, ja tältä osin myös suomalaisten kansanterveydestä.

Olivatpa kyseessä ihmiset tai eläimet, on äärimmäisen tärkeää, että antibiootteja ei käytetä turhaan. Antibioottien liiallinen käyttö kiihdyttää antibioottiresistenttien eli antibiooteille vastustuskykyisten bakteereiden syntymistä.

Hyvinvoiva broileri pysyy terveenä

Atria Perhetiloilla lintujen terveys selittyy eläinten hyvillä elinolosuhteilla, asianmukaisella ruokinnalla, huolellisella hygienialla, sekä erinomaisella ja järjestäytyneellä eläintautien ehkäisytyöllä.

Broilerien hyvinvoinnista huolehditaan niin tarkasti, etteivät ne sairastu infektioihin, joita on syytä lääkitä antibiooteilla. Kun antibiootteja käytetään maltillisesti tai ei ollenkaan, pienenee todennäköisyys superbakteerien syntymiselle ja leviämiselle.

Ulkomaisen lihan riskit suuremmat

Monissa maissa antibiootteja syötetään tuotantoeläimille rutiininomaisesti. Niitä käytetään broilereiden kasvun edistämiseen ja ennaltaehkäisemään sairauksia. Näissä maissa lihasta löytyy niin ikään paljon antibioottiresistenttejä bakteereita, jotka voivat levitä ihmisiin elintarvikkeiden välityksellä tai suoraan eläimistä

Maailman terveysjärjestö WHO on nostanut antibioottiresistenssin leviämisen yhdeksi suurimmista globaaleista terveysuhkista. Mitä enemmän ihmiset ja elintarvikkeet reissaavat, sitä nopeammin ja todennäköisemmin uhattuna ovat myös suomalaiset kuluttajat

Antibioottiresistenttien superbakteerien, kuten sairaalabakteeri MRSA:n tai virtsa- ja vatsan alueen tulehduksia aiheuttavan ESBL:n, yleistyminen pidentää terveydenhuollon hoitojaksoja, lisää kustannuksia, hoitojen epäonnistumista ja kuolemantapauksia.

Linkit:

Lisätietoja: Matti Perälä, Atria Suomi Oy, johtaja, siipikarjaliiketoiminta, puh. 0400 803 445, matti.perala@atria.com

Jaa

Takaisin uutishuoneeseen