Atria.com logo

Bloggarin ekovinkit: Näillä nikseillä ruokahävikki kuriin!

16.2.2017
Ruoan näköalat

Ruokahävikin vähentäminen on usein niin yksinkertaista, että asia unohtuu kovin helposti. Suomalaisella tilalla tuotettu laadukas liha on sen verran arvokasta, että sitä ei sovi tuhlata. Suuri osa teollisesta hävikistä on vältettävistä. Hävikin vähentäminen on Atrialle tärkeä asia ja siihen panostetaan erityisen voimakkaasti.

Oma roolinsa ruokahävikin vähentämisessä on myös ruoka-alan ammattilaisilla ja kuluttajilla – ihan jokaisella.

Voita ja Suolaa –blogin ylläpitäjä Mika Uusi-Pohjola kokosi helpon viiden vinkin listan keittiön ekovinkeiksi ja ruokahävikin vähentämiseksi. Uusi-Pohjolan keittiössä raaka-aineet tulevat aina kotimaasta. Nelihenkisessä perheessä ruokakulut kasvavat muutenkin, siksi näppärät säästövinkit ruokahävikin vähentämiseksi ovat tarpeen. 

"Jos omassa jääkaapissasi esim. jauhelihan viimeinen käyttöpäivä lähestyy uhkaavasti, niin älä heitä pakettia pakastimeen ajatuksella `tehdään tästä sitten joskus ruokaa`. Varmemmin se tulee käytettyä, kun sen pakastaa valmiiksi ruskistettuna ja maustettuna", kirjoittaa Uusi-Pohjola blogissaan. Tutustu Voita ja suolaa -blogin vinkkeihin täällä.

Osallistu keskusteluun aiheesta Twitterissä tunnuksella #ekokokki ja jaa omat keittiön ekovinkkisi.

Hävikki on ihan turhaa – säästämme miljoonia

Jaa