Atria.com logo
Lehdistötiedotteet | 26.2.2017

​Grillauksen Guinness World Records -ennätys Suomeen

Grillauksen Guinness World Records -ennätys Suomeen

Suomalainen Atria saavutti grillauksen Guinness World Records -ennätyksen grillaamalla yhtäjaksoisesti 36 tuntia. Ennätysgrillaus kesti Lahden torilla lauantaiaamusta sunnuntai-iltaan saakka. Ennätyksen toivat kotiin pitkän linjan keittiöammattilaiset Tomi Nevala, Aki Wahlman sekä Juho Ekegren.

Ennätysgrillaus aloitettiin Lahden torilla helmikuun 25. päivä klo 7.50 ja grillaus kesti sunnuntai-iltaan kello 19.50 saakka, jolloin uusi maailmanennätys oli tasan 36 tuntia ylittäen aiemman amerikkalaisten tekemän ennätyksen 34 tuntia ja 35 minuuttia. Paikalla oli koko ajan kaksi virallista valvojaa todentamassa sääntöjen noudattamisen ja grillauksen kulun.

Ennätysgrillauksen menu sisälsi mini-burgereita parmesaanimajoneesilla, viljaporsaan lankkupihviä tomaattisalsalla ja broilerin sisäfileitä melonisalaatilla. Yhteensä kokit grillasivat lähes 10 000 annosta, jotka syötettiin kisavieraille sitä mukaa kun niitä grillistä valmistui. Myös yöllä riitti syöjiä muun muassa Lahden MM-kisojen kansainvälisessä lehdistökeskuksessa.

”Ennätysgrillauksella halusimme herätellä kaikkia suomalaisia grillaamaan muutenkin kuin kesällä. Atria on grillauksen ykkönen Suomessa ja koimme velvollisuudeksemme kannustaa ja innostaa suomalaiset iloiseen ruoanlaittoon ympäri vuoden. Kuka tahansa grillaa kesällä Texasissa, mutta suomalaiset ympäri vuoden jopa nietosten keskellä. Hieno huipennus kuukausien urakkaan. Kiitokset koko grillaustiimille!” sanoo markkinointijohtaja Pasi Luostarinen Atrialta.

Guinness World Records -ennätyksen täyttymistä varten on määritelty tarkat säännöt. Säännöissä sanotaan muun muassa, että joukkueen pitää olla alusta loppuun sama ja jokaisella kokilla pitää olla vähintään kaksi eri grillattavaa tuotetta samanaikaisesti grillissä. Yhteensä grillissä on oltava vähintään viittä eri grillattavaa tuotetta. Samoin kaikki pitää dokumentoida aina ruokien määrästä ja painosta siihen, että kaikki ruoka on syöty grillauksen jälkeen.

Osallistujat saivat juoda ja syödä grillatessa, mutta se ei saanut keskeyttää grillausta. Myös grillaajien tauot oli määritelty tarkasti: kukin grillaaja sai levätä viisi minuuttia jokaista suoritettua tuntia kohden.

”Rankka reissu, mutta saimme kuin saimmekin maailmanennätyksen 100–vuotiaalle Suomi-neidolle. Odotetusti haastavimmat hetket tiimin sisällä koettiin aamuyön tummina tunteina, mutta Lahti otti meidät avosylin vastaan ja saimme fiiliksen pidettyä korkealla läpi matkan. Kiitos ei kuulu vain meille, vaan koko tiimille suunnittelusta apujoukkoihin saakka, sillä tällaista ei sooloilemalla suoriteta”, kuvailee ennätyksen saavuttamista Atrian Tomi Nevala urakan jälkeen.

Lisätietoja antaa Atria-konsernin markkinointijohtaja Pasi Luostarinen, puh. 040 5354973.

Jaa

Takaisin uutishuoneeseen