Atria.com logo

Kanojen ruokinta perustuu kauraan

16.3.2017

Atrialaisten kanojen rehu valmistetaan A-Rehun omassa rehutehtaassa Koskenkorvalla. Rehun pääraaka-aine on kotimainen kuorittu kaura. Kaura hankitaan pääasiassa lähialueilta, sillä Etelä-Pohjanmaa on kauranviljelyaluetta.

Kuoritun kauran runsas käyttö korvaa tuontiraaka-aineita, kuten soijarouhetta, kasviöljyä sekä aminohappoja. Se myös parantaa valkuaisomavaraisuutta. Kuorinnasta syntyvä kauran kuori pelletöidään ja poltetaan biopolttolaitoksissa ja maatiloilla.

Muita kanan rehun raaka-aineita ovat mm. kotimainen vehnä ja vastuullisesti tuotettu soijarouhe, sekä viime syksystä lähtien myös kotimainen rehuherne.

Koska rehunvalmistus on omissa käsissä, voidaan rehun sisältö rakentaa vastaamaan täysin lintujen tarpeita. Näin tiedämme tarkalleen, mitä kanat ovat syöneet ja kaikki raaka-aineet ovat myös jäljitettävissä.

A-Rehun valmistaman rehun lisäksi kanoille syötetään kokojyvävehnää. Sitä on kanan kokonaisruokavaliosta noin 22 %. Kullakin tilalla käytetty kokojyvävehnä on pääosin samalla tilalla viljeltyä. Kokonainen jyvä on kanalle luontaista ravintoa. Se parantaa suolistoterveyttä ja toimii samalla linnulle virikkeenä.

Tutustu broilerin elämään Atria Perhetilalla

Jaa