Atria.com logo

Kolumni: Älä myy laatua salaa!

21.3.2017
Ravintolat Ruoan näköalat

Jos olet aiemmin luullut, etteivät omat asiakkaasi välitä mistä liha on peräisin, kysy heiltä. Vastaus voi yllättää, sillä kiinnostus ruoan alkuperää ja turvallisuutta kohtaan lisääntyy hurjaa vauhtia. Ja syystä, kuten olemme huomanneet brasilialaisesta lihasta nousseen kohun keskellä.

Meillä on mainioita esimerkkejä vuonna 2016 markkinaa paremmin kehittyneistä ketjuista, jotka ovat tulleet rohkeine linjauksineen ulos. Suomalaiseen lihaan ja siipikarjaan keskittyminen on näkynyt myös myynneissä. Tämä varmasti kannustaa myös jokaista teistä kertomaan, mistä tämän päivän annoksen raaka-aineet ovat peräisin. Nyt se kannattaa tehdä: kohta saattaa olla jo epäilyttävää, jos tarjoat ulkomailta kuljetettua tehotuotantolihaa.

Suomalaiseen lihaan ja siipikarjaan keskittyminen on näkynyt myös myynneissä.

Lihan alkuperällä on merkitystä. Kuluttajat arvostavat sitä yhä enenevässä määrin, ja jos itsekin asiaa mietit - tuntuuko turvallisemmalta ostaa tuote tai annos, kun sen tarjoaja ilmoittaa tietävänsä alkuperän paikkakuntaa tai jopa tilaa myöten? Tällöinhän saa kuvan, että koko ketju on hyvissä käsissä ja tarjoaja on tarkka asiakkailleen tarjoamiensa tuotteiden laadusta.

Salaa ei kannata laatua myydä. Jäljitettävyys ja raaka-ainehankintojen keskittäminen luotettavaan ja vastuulliseen kumppaniin ovat osa sitä tarinaa, jolla voi rakentaa positiivista mielikuvaa ja ruokailukokemusta.

Jäljitettävyys ja raaka-aineiden hankkiminen luotettavalta ja vastuulliselta kumppanilta rakentavat positiivista mielikuvaa ja ruokailukokemusta.

Aina ei kiireen keskellä ole helppoa muistaa, että tämän ruokailijalle lisäarvoa tuovan viestin esille laittamiseen ei välttämättä mene kauan. Me Atria Food Servicellä haluamme olla avuksi tässä; olemme kehittäneet uusittuun verkkopalveluumme Tilatieto-koneen.

Syötä Perhetilan Tilatieto-automaattiin tuotteen pakkauksessa näkyvä paikkakunta tai
tilan nimi, ja saat printattavan (A4 tai A6 -kokoisen) koosteen kuvineen siitä tilasta, jolta sen päivän ruoka on peräisin. Samat tiedot saa myös pdf- tai jpeg-muodossa näytöille vietäväksi. Nyt ei tarvitse kikkailla ja askarrella – tilatiedon saa helposti esiin kaikkien nähtäväksi:

 

Nyt kun vuoden aikana varmasti joka keittiössä muistetaan 100-vuotiasta Suomea, on paikallaan perustaa juhla-annokset myös kotimaisiin raaka-aineisiin. Jos haluat ideoita ja ajatuksia esimerkiksi tilatiedon tai muun jäljitettävyydestä kertovan viestin tuomisesta ruokailijoille, ole yhteydessä omaan Atrian yhteyshenkilöösi.

Mietitään yhdessä, mikä toimisi omille asiakkaillesi parhaiten.

Menestystä kevääseen 2017!

Tuomas Sorri
Myyntijohtaja
Atria Food Service

Lue myös:
Suomalainen haluaa kotimaista lihaa

Video: Kuinka varmistetaan, ettei suomalaisessa lihassa ole antibiootteja?

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Jaa