Atria.com logo

Tarjolla hyvää suomalaista ruokaa

13.12.2017
Ravintolat

Kehityspalvelupäällikkö Katri Ranki katsoo tyytyväisenä ympärilleen Palmian Svengi-ravintolassa, jossa vietetään Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi kampanjaa: ”Syödään yhdessä hyvää suomalaista ruokaa”. Tarjolla on muun muassa Atria Perhetilan antibioottivapaata kanaa. Siitä on valmistettu tarjolle herkullisesti tuoksuvaa kanan sisäfileetä olut-sipulikastikkeessa.

Ranki on ylpeä siitä, että suomalaisuus näkyy kaikessa Palmian toiminnassa:
– Meidän palvelut tuotetaan Avainlippu-merkin alla, koska olemme kotimainen yritys ja työllistämme Suomessa.

Ranki kertoo, että yritys on vastuullinen toimija, jolle on tärkeää, että valtaosa raaka-aineista on kotimaista alkuperää. Varsinkin lihan ja maitotuotteiden kotimaisuutta pidetään tärkeänä. Kasvikset hankitaan kotimaisena sesongin ja saatavuuden mukaan, kuten myös viljatuotteet ja kala.

Suomalaisen ruoan osuus onkin kaudesta riippuen 70–80 prosenttia. Palmialla kilpailutuksessa painotetaan aina vastuullisuutta ja yhtiöllä on ISO 14001 ympäristösertifikaatti.

 Varsinkin lihan ja maitotuotteiden kotimaisuutta pidetään tärkeänä.

Herkulliset lounaat possusta ja broilerista

Kanasta käytetään kaikki osat, ja reseptejä kehitetään jatkuvasti.
– Kana on monipuolinen raaka-aine. Siitä saa kaikenlaisia ruokia, pataruokia, vokkeja, curryja, mureketta, keittoa. Myös koivet ovat joissain lounasravintoloissa suosikkeja, samoin nyhtöbroileri, jolla täytetään tortilloja. Broilerileikkeleitä käytetään paljon päiväkotien ja koulujen välipalatarjonnassa, Ranki kertoo.

Kanasta käytetään kaikki osat, ja reseptejä kehitetään jatkuvasti.

– Aasialaiset mausteet sopivat mainiosti kananpoikaan, esimerkiksi Tikka Masala -currysta tykätään ruokapaikoissa kovasti.

Myös perinteisemmät ruoat onnistuvat, suosittuihin lounasruokiin kuuluu esimerkiksi Broileristroganov.


– Possu on melkein vielä monipuolisempi kuin broileri, siitäkin käytetään kaikkea; suikaleita, kuutioita, kasleria, poskea, kylkeä, fileitä, kinkkua ja leikkeleitä, luettelee Ranki.

Ruokalajeja valmistetaan kastikkeista ja padoista kylkeen ja pihveihin. Palmian keittiömestarit ovat kehitelleet pidettyjä ruokia, kuten possun poskea Burgundin tapaan tai kylkeä karamellikastikkeessa. Myös possu taipuu hyvin maailman makuihin, erityisesti aasialaisiin ruokiin.

– Useimmin lounaslistalta löytyy possua tai broileria, Ranki toteaa.

Palmia hankkii lihaa sekä raakana että kypsänä. Tulevaisuudessa siirrytään ehkä enemmän kypsennetyn lihan käyttöön, sillä se vähentää hävikkiä. Ranki pitää myös Atrian kypsennettyjä lihatuotteita erittäin korkealaatuisina.Suomalaisuus tärkeää asiakkaille

Rankin mukaan asiakkaat haluavat syödä suomalaista, puhdasta ruokaa. Siihen ajatukseen lihan antibioottivapaus sopii erinomaisesti.

Palmialle raaka-aineiden vastuullinen tuottaminen ja ympäristökysymykset ovat tärkeitä, mutta usein näitä asioita pidetään itsestään selvinä.
– Siksi halusimme nyt oikein kampanjan avulla kertoa broilerin antibioottivapaudesta.

Palmian asiakkaat voivat tarkistaa lounasravintoloiden ruokatarjonnan netistä tai älypuhelimen sovelluksesta. Tiedot kertovat ruokalajien ravintosisältö- ja raaka-ainetiedot sekä alkuperän.


– Teimme viime keväänä asiakkaille kyselyn, jossa selvisi, että yli puolet asiakkaista pitää lounasruoan kotimaisuutta tärkeänä. Reilu neljäsosa vastaajista arvostaa myös vastuullista ruoantuotantoa. Luomua toivoi vajaa 10 prosenttia asiakkaista.

"Yli puolet asiakkaista pitää lounasruoan kotimaisuutta tärkeänä."

Ilokseen Katri Ranki saa usein lukea hyvää asiakaspalautetta. Suomi 100 -kampanjaa kommentoitiin seuraavasti: ”Kiitos huippuhyvistä ruoista! Hieno juttu, että Palmia tarjoaa suomalaista kanaa.”

Jaa