Atria.com logo
Lehdistötiedotteet | 30.11.2018

​Atrian rehuyhtiö A-Rehu Oy lisää nauta-, sika- ja siipikarjarehujen valmistusta

A-Rehu Oy lisää nauta-, sika- ja siipikarjarehujen valmistusta Ilmajoen Koskenkorvan tehtaalla. Rehutehtaalle rakennetaan uusi siipikarjarehun valmistuslinja sekä nauta- ja sikarehujen varastosiiloja. Investoinnin toteuttavat A-Rehun vuokraamien kiinteistöjen omistajat Suurusrehu Oy ja Oy Feedmix AB.

Investoinnilla lisätään rehunvalmistuksen kapasiteettia ja varmistetaan kasvua tukevaa tuotekehitystä ja kilpailukykyä tehtaalla sekä kotieläintiloilla. Koskenkorvan rehutehtaan valmistuskapasiteetti kasvaa investoinnin myötä noin 30 prosenttia kaikissa rehulajeissa: naudan-, sian- ja siipikarjanrehuissa. Investoinnilla parannetaan myös broilerirehujen toimitusvarmuutta.

- Siipikarjalihan kulutus Suomessa on kasvanut vuosina 2017 - 2018 noin 6 prosenttia. Kanan ja kalkkunanlihan kysynnän lisääntymien on luonnollisesti lisännyt lihan tuotantoa ja siten myös rehun kysyntä on kasvanut, kertoo A-Rehu Oy:n toimitusjohtaja Jari Leija.

- Haluamme tällä panostuksella lisätä rehuntuotantomme ja sen myötä myös suomalaisen lihantuotannon kilpailukykyä nyt ja tulevaisuudessa.

Investoinnit toteutetaan vuoden 2019 aikana ja ne ovat tuotannollisessa käytössä vuoden 2020 alusta lähtien.

Lisätietoja antaa A-Rehun Oy:n tuotantojohtaja Ari Kulmala, p. 044 0321 065.

Jaa

Takaisin uutishuoneeseen