Atria.com logo
Lehdistötiedotteet | 29.11.2018

Atrian SIKA SUMMIT 2018: sika-alan huippukokous keskittyi alan positiivisiin näkymiin

Atrialaiset Sikatuottajat ja Atria haluavat yhdessä varmistaa, että kotimainen sianliha on jatkossakin erottamaton osa suomalaista ruokapöytää. Joukko kotimaisia sika-alan tuottajia kokoontui keskustelemaan alan nykytilasta ja tulevaisuudesta uudella foorumilla.

Neljäkymmentä suomalaista sika-alan vaikuttajaa kokoontui Vanajanlinnaan, Hämeenlinnaan 28.- 29.11.2018 keskustelemaan sika-alan tulevaisuudesta. Yhteinen näkemys oli, että sika-alan haasteellisuudesta huolimatta sen ydin ja perusta on hyvässä kunnossa.

“Kotimaisen sianlihan poikkeuksellinen laatu on fakta, joka jää liian usein alan näkymien varjoon. Me tuottajat haluamme, että sikalassa tapahtuvat positiiviset asiat näkyisivät kuluttajalle asti”, kiteyttää tulevaisuuden tuottaja Alexander Backlund syyn SikaSummitin kokoontumiselle.


Tilaisuuden osallistujien keskuudessa oli vahva uudistumisen henki.

Päivien aikana kuullut puheenvuorot alan imagon uudistamisen tarpeesta olivat vahvoja.

”Modernin yhteiskuntamme kuluttajat vaativat lautaselleen hyvää ruokaa, joka on turvallista ja terveellistä. Ympäristömme puhtaus, tuotannon korkea laatu ja vastuullisten Perhetilojemme lihan antibioottivapaus on konkreettista faktaa jo nyt. Tämän päälle meidän on alana onnistuttava kääntämään tarinat ja mielikuvat vastaamaan nykyisen kuluttajan toiveita” jatkaa Atria-konsernin toimitusjohtaja Juha Gröhn.


SikaSummit 2018 tuotti yhteisen julkilausuman.

Tilaisuudessa tehtiin julkilausuma, jossa sidosryhmät kiteyttivät uudistumisen tahtotilan:

  • Ympäristömme puhtaus, tuotannon korkea laatu ja vastuullisten Perhetilojemme lihan antibioottivapaus mahdollistavat korkealaatuisen tuotteen. Pitkähäntäinen ja terve possu on merkki ainutlaatuisen eläinystävällisestä tuotantoprosessista ja hyvinvoivasta eläimestä.
  • Tulevaisuudessa suoritamme perustehtävän entistä korkeammalla tasolla, kustannusrakenteesta huolehtien. Johdamme tiloja strategisesti ja suunnitelmallisesti. Lisäämme avointa tiedonjakoa ja osaamisen yhteistyötä tilojen välillä.
  • Menestyminen sika-alalla on aina perustunut tietotaitoon. Se on vuosisatojen ajan siirtynyt sukupolvelta toiselle. Isoisämme raivasi pellot ja sähköisti tilan. Isämme laajensi, rakensi ja koneellisti tekemisen. Meidän on valjastettava teknologia ja data tekemään tilastamme älykäs.
  • Meidän on myös oltava parempia kertomaan ne suomalaisen lihatuotannon tarinat, jotka eivät nykyisellään näyttäydy ulkopuolisille. Haluamme olla aktiivisia suomalaisen sikatietoisuuden sanansaattajia ja puhtaan maaseudun puolestapuhujia. Me haluamme tuoda sian ulos sikalasta, koulukirjoihin ja kaupan käytäville.

Lisätietoja antaa:

Jaakko Kohtala, Johtaja, Atria Sika, sähköposti: jaakko.kohtala@atria.com, puh. 040 6432898.

wkr0006.pdf

Jaa

Takaisin uutishuoneeseen