Atria.com logo
Lehdistötiedotteet | 14.5.2018

Grillit kuumaksi, nyt nautitaan rennosti kesästä!

Grillaus on suomalaisten rakas harrastus ja tapa viettää aikaa läheisten seurassa. Tänäkin kesänä Suomen grilleissä tirisee Atrian grillituotteet. Atria on ollut pitkään grillauksen markkinajohtaja ja kuluttajille mieluisin grillituotemerkki. Atrian viime syksynä IRO Researchilla teettämän grillaustutkimuksen mukaan yli 70 % suomalaista grillaa säännöllisesti. Grillauksessa korostuu hyvästä ruuasta nauttiminen, rentous ja hetken irtiotto arjesta. Tänä vuonna Atria tarjoaa mahdollisuuden grillauselämykseen myös muualla kuin kotona tai mökillä.

Atrian viime syksynä IRO Researchilla teettämän grillaustutkimuksen mukaan 72 % suomalaista grillaa säännöllisesti. Sadesäällä on toki vaikutuksensa, mutta myös talvigrillaus on Suomessa yllättävän suosittua. Useimpien grillikausi käynnistyy kuitenkin vapun tienoilla auringon paisteessa.

Maukasta grilliruokaa ja rentoa yhdessäoloa

Kesällä ruokailutottumukset muuttuvat ja grilliruoka tuo vaihtelua perusruuanlaittoon. Grillaukseen kuuluu tärkeänä osana ruuasta nauttiminen, rentous ja irtiotto arjesta. Grilliruuan maku on tutkimuksen mukaan tärkeintä. Tavallisimmin grillissä tirisee lihapohjaisia herkkuja.Muodikkaat kasvisproteiinituotteet eivät ole pärjänneet grillauskaudella.

Tutkimuksen mukaan ainostaan joka viides grillaajista on kokeillut jotain uutta. Neljä viidestä grillaajasta valmistaa perinteisiä grillaustuotteita. Viime kesänä uskaltauduttiin kokeilemaan erityisesti vihanneksia ja kasviksia.Grillausvinkkejä saadaan eniten perinteisestä mediasta sekä hyödynnetään kavereiden kokemuksia.

Parhaiten grilliruokana maistuu edelleen perinteisesti makkara, kasvikset, kana, possu ja uudet perunat. Lasten grilliruokana etenkin nakkien ja makkaroiden suosio on kasvanut aiempiin vuosiin verrattuna.

Grilliruokaa ei osteta hinta edellä, vaan maku ja tuoreus ovat ratkaisevassa asemassa. Makuun kiinnittää grillaustuotteiden valinnassa huomiota 71 % kuluttajista. Tuoreutta arvostaa 62 % kuluttajista. Suomalaiselle kuluttajalle yhä tärkeämmäksi on noussut raaka-aineen alkuperä. Raaka-aineen alkuperä pitää tärkeänä jo 42 % tutkimukseen vastanneista. Pääkaupunkiseudulla grillataan enemmän nautaa kuin muualla Suomessa, ja siellä valmistetaan useammin marinadit itse.

Millaisia grillaajia olemme?

Tyypillinen grillaaja on mies ja perheessä 7-10 vuotiaita lapsia. He asuvat omakotitalossa ja perheellä on kesämökki. Vaikka perheen mies grillaa, grillattavista tuotteista perhe päättää yhdessä.Grillauksessa korostuvat laadukas ruoka, perinteet ja hauska yhdessäoleminen


Vuoden 2017 grillaustutkimuksen perusteella suomalaiset voidaan jakaa erilaisiin grillaajatyyppeihin, joiden suhtautuminen grillaukseen vaihtelee suuresti:

Valmiista grilliruuasta nauttii 23 prosenttia vastanneista. He jättävät grillaamisen mielellään muille perheenjäsenille. Yleensä he ovat naisia, mutta myös lapsiperheitä.

22 prosenttia vastaajista suhtautuu grillaamisen muita vastaajia välinpitämättömämmin. He ovat yleisimmin nuoria lapsiperheitä, jotka eivät hifistele grillin ääressä, vaan käyttävät mielellään piha- ja kertakäyttögrillejä. Säällä on iso vaikutus heidän grillausaikeisiin.

Vieraille parasta ja paljon tarjoaa 20 prosenttia vastaajista. Heillä on yleensä oma mökki tai vapaa-ajan asunto ja tasokas grilli. He panostavat laatuun ja tekevät ruoat itse.

Intohimoiset ja terveellisyyttä korostavat grillaajat(18 % vastaajista) panostavat raaka-aineisiin ja laatuun. Heistä yli puolet on miehiä. He valmistavat grillillä monipuolisesti useita eri ruokalajeja. He grillaavat muita useammin myös arkena säässä kuin säässä.

Rutinoidut grillaajat (17 % vastaajista) ovat yleensä miehiä, jotka aloittavat grillaamisen aikaisin keväällä ja lopettavat myöhään syksyllä. He suosivat valmiiksi marinoituja tuotteita ja grillaavat mielellään isommallekin porukalle.

Missä tänä kesänä grillataan?

Grillausilmiö on alkanut kiinnostaa yhä enemmän myös nuoria. Kaikilla ei kuitenkaan ole omaa grilliä. Siksi Atria tarjoaa uusia mahdollisuuksia ja vinkkejä nuorille ja lapsiperheille viettää aikaa rennosti yhdessä nauttien hyvästä grilliruuasta. Grillaaminen on mahdollista myös muualla kuin kotona tai mökillä.

Atria jatkaa viime vuonna aloittamaansa uutta perinnettä - Grillaamoparkkia. Paikalle tuodaan liuta Weberin pallogrillejä ja apuvälineet. Grillikansa voi keskittyä vain olennaiseen, eli grillaamiseen ja nauttimiseen. Atria tarjoaa setin grillattavaa, mutta omia grillattavia ja muita tykötarpeita saa toki myös tuoda mukana.

Atria avasi grillikauden isosti Helsingin Teurastamolla viime lauantaina. Tästä Grillaamo-kiertue jatkuu koko kesän erilaisissa tapahtumissa. Atria on mukana mm. Jukolan Viestissä, Seinäjoen Tangomarkkinoilla ja UEFA19 MM -kisoissa.

Grillaamo-rekka aloittaa kiertueensa 9.5. K-Supermarket Hämeenkylästä ja kiertää kesäistä Suomea juhannukseen saakka grilliherkuilla lastattuna. Grillaamo-rekalla Atria Mestarit maistattavat kesän uutuuksia ja antavat parhaimmat grillausvinkit.

Grillaamo-parkin ja Grillaamo-rekan aikataulut: www.atria.fi/grillaus/grillaamo-kiertue/

Hyvä grilliruoka, parempi mieli!


Lisätietoja:


Lähde: Grillaustutkimus 2017 IROResearch Oy

Jaa

Takaisin uutishuoneeseen