Atria.com logo

Hyvää AnVaa!

29.10.2018
Antibioottivapaa Vastuullisuus Alkutuotanto

Otsikon sanaa ”AnVa” käytti yksi myyntipäällikkömme sisäisessä kokouksessamme. Alkuhämmästyksen jälkeen se tuntui sopivan suuhun hyvin ja arvaan, että se on kohta kaikkien huulilla. Sehän luonnollisesti tarkoittaa Antibiootista Vapaata. 

Oletteko panneet merkille, että mediassa on alettu enenevässä määrin käydä keskustelua antibiooteille vastustuskykyisistä bakteereista? On ollut puhetta siitä, että mikäli antibioottien holtittomaan käyttöön ei puututa, käytössämme olevien antibioottien teho heikkenee vuosi vuodelta.  

Tietoisuus asiasta on noussut, ja kuluttajia on alkanut huolestuttaa myös liiallinen antibioottien käyttö liharuoan tuotannossa. 

Atrialla uskallamme jo nyt sanoa, että tuotantoketjumme on yksi maailman puhtaimmista ja turvallisimmista ja pystymme ulottamaan jäljitettävyydenkin kuluttajapakkauksiin asti. 

Nostimme vaatimustasoamme edelleen ja aloitimme yhdessä tuottajiemme kanssa täysin antibioottivapaan sianlihan tuotannon! Antibiootiton kanahan meillä jo on. 

Vuoden alusta lähtien olemme tuottaneet isoja määriä täysin antibioottivapaata sianlihaa ja olemme merkinneet tämän tiedon kuluttajaa varten pakkauksiin asti. Näin toimien yllämme maailman kovimpaan kärkeen tuotantotavassamme. Tällä on merkitystä kotimaassa, mutta asiaan tiedetään olevan kiinnostusta myös kansainvälisillä lihamarkkinoilla. 

Puhtain, jäljitettävin ja vielä antibioottivapaa sikaketju – miten me Atrialla pystymme tähän? 

Sikaketjumme on ainutlaatuinen, koska se on täysin omissa käsissämme. Kaikki alkaa ruokinnasta. Meillä on oma rehutehdas ja sen vuoksi tiedämme tarkalleen, mitä eläimet syövät. 

Toiseksi: jäljitettävyys kuluttajapakkaukseen asti onnistuu huippuun viritetyn ohjauksen ja raportoinnin ansiosta. 

Kaiken mahdollistajana on kuitenkin tärkein voimavaramme eli sitoutuneet perhetilan tuottajat, jotka omalla nimellään takaavat laadun. He vastaavat eläinten hyvinvoinnista ja terveydestä omalla työpanoksellaan.

 

Kaiken mahdollistajana on tärkein voimavaramme eli sitoutuneet perhetilan tuottajat, jotka omalla nimellään takaavat laadun.

 

Asiakkaamme - vähittäiskaupat ja ammattikeittiöt - sekä kuluttajat arvostavat jo nyt suomalaista, puhdasta, turvallisesti ja vastuullisesti tuotettua ruokaa. Ja nyt pystymme tarjoamaan vielä antibiootittoman vaihtoehdon.

Ollaan me suomalaiset aika kovia ja erityisesti me atrialaiset. Ihan tässä meinaa ylpistyä.

 

Alkuperäinen teksti on julkaistu Näköaloja ruokaan -mediassa. Tekstiä on editoitu.

Jaa

Kirjoittajan kuva
Kirjoittanut

Antti Paavilainen

Antti Paavilainen on Atria Suomen vähittäiskauppa- ja Food Service -sektoreiden myynnistä vastaava johtaja. Hänen mielestään Atria on hieno yritys, jonka loistavista tuotteista on helppo olla ylpeä. Työssään Antti nojaa tavoitehakuiseen toimintaan sekä ihmisten kuunteluun ja tasapuoliseen kohteluun. Esimiehenä työskentelykin on silti jatkuvasti kehittymisen paikka. Arjen ilot tekevät elämästä antoisaa ja erityisesti lasten onnistumiset sykähdyttävät. Urheilu, etenkin sulkapallon pelaaminen vie ajatukset pois töistä. Ruoanlaitossa Antti panostaa grillaamiseen – läpi vuoden.

Lue kirjoittajan muita blogeja