Atria.com logo
Lehdistötiedotteet | 04.2.2019

Atrialla merkittävä uusi avaus Kiinan markkinoilla: Atria brändin possutuotteet vähittäiskauppaan ja sieltä suoraan kuluttajille

Atria oli ensimmäinen suomalaisyritys, joka sai sianlihan vientiluvan Kiinaan vuonna 2017.Vienti on käynnistynyt erittäin lupaavasti ja suomalaista sianlihaa on ollut kolmen vuoden ajan tarjolla kiinalaisissa ravintoloissa. Nyt Atria on ottamassa uutta merkittävää askelta Kiinan markkinoilla vähittäiskauppasektorilla. Viimeistään toukokuun alkupuolella suomalaista possua on saatavilla myös kiinalaisten vähittäiskauppojen hyllyiltä Atria tuotemerkillä varustettuna.

Tähän mennessä Atria on vienyt possunlihaa kiinalaisille ravintola-asiakkaille, mutta ensi huhti-toukokuusta alkaen useita eri Atrian possunlihatuotteita tulee myyntiin myös vähittäiskauppoihin Atria tuotemerkillä varustettuna. Atria tuotemerkki takaa sen, että tuote on valmistettu 100 prosenttisesti suomalaisesta lihasta.

Kiinalaisten vähittäiskauppojen valikoimiin lähtee myyntiin tuotteita possun eri osista, mm. sisä- ja ulkofileetä, sisä- ja kulmapaistia, kylkeä ja niskaa. Tuotteet ovat antibioottivapaita ja jäljitettäviä tilalle saakka. − Ensimmäinen pakaste-erä on lähetetty matkaan Atrian Nurmon tuotantolaitokselta tammikuun lopussa, kertoo Kiinan viennistä vastaava johtaja Markku Hirvijärvi.

Possunlihat on vakuumipakattu Atria-brändipakkaukseen. Pakkauksessa kerrotaan mm., miltä tilalta Suomesta tuote on peräisin. Nämä possunlihat saapuvat kauppojen hyllyille viimeistään toukokuun alkupuolella. Ensimmäiset tuote-erät ovat myynnissä Chongqingin ja Changshan kaupungeissa. Alueella on yhteensä noin 40 miljoonaa kuluttajaa.

− Tämä Atrian uusi aluevaltaus on merkittävä, sillä se on vaatinut meiltä uudenlaisia tuotekonsepteja vastaamaan kiinalaisten vähittäiskauppa-asiakkaiden ja kuluttajien kysyntään, huomauttaa Markku Hirvijärvi.

Atria tarjoaa Kiinan markkinoille puhdasta ja turvallista sianlihaa laatutietoisille kuluttajille. Suomessa sikojen ruokinta perustuu kotimaiseen rehuun, kasvattaja viljelee eläinten tarvitseman viljan pääosin itse omilla pelloilla. Kiinassa pohjoismaisuuteen liittyy positiivisia mielikuvia, kuten puhtaus, luonnollisuus ja laadukkuus.

Kiinassa elintason nousun myötä sianlihan kysynnän kasvu on ollut tuntuvaa jo useita vuosia. Sika on ylivoimaisesti Kiinan suosituin lihalaji. Kiinassa syödään puolet maailman sianlihasta, noin 55 miljoonaa tonnia vuodessa. Possu on myös ehkä kaikkein olennaisin kiinalaisen keittiön raaka-aine ja tärkeä osa kiinalaista kulttuuria.

Tänä vuonna Atrian odotukset ovat erityisen isot, sillä Kiinassa on alkamassa sian vuosi. Kiinalaisessa kulttuurissa symboliikka sian ympärillä on erityisen kunnioittavaa ja antaa lupauksia siitä, että tämä vuosi on sianlihan kulutuksen kannalta erinomainen.

Lisätietoja antaa johtaja Markku Hirvijärvi, markku.hirvijarvi@atria.com, puh. 040 773 9276.

Jaa

Takaisin uutishuoneeseen