Atria.com logo

Natalia Salmelalle tunnelma luo ruokanautinnon

30.1.2019
Ruoan näköalat

Ruokabloggaaja ja Satokausikalenterin toimitusjohtaja Natalia Salmela on kehittänyt farkkuvinkeillä aloittaneesta WTD-blogistaan ruoka-alaa rikastuttavan median.

Menestys perustuu kymmenien tuhansien ihmisten yleisöön, jolle Salmela haluaa tarjota vinkkejä arkeen ja trendejä maailmalta.

Salmela starttasi WTD-bloginsa kahdeksan vuotta sitten. Hän luki blogeja paljon, mutta juuri muuta hän ei blogeista silloin tiennyt.

– Opiskelin tuotantotaloutta ja myin vaatekaupassa farkkuja. Ajattelin perustaa blogin, sillä halusin kertoa, miten jokainen voi löytää itselleen täydelliset farkut, Salmela kertoo.

"Ajattelin perustaa blogin, sillä halusin kertoa, miten jokainen voi löytää itselleen täydelliset farkut."

Vuosien varrella on tapahtunut paljon. Tyttönimi Tolmatsova on vaihtunut Salmelaksi ja työpaikka on kehittynyt blogista omaksi ruokasisältöjä tuottavaksi yritykseksi. Farkut ovat tosin edelleen jalassa päivittäin.

– Olen aina tykännyt hyvästä ruoasta, mutta innostuin toden teolla, kun muutin Helsinkiin ja aloin käydä ravintoloissa. Juuri ravintolat ovat hyvä väylä löytää uusia trendejä ja kokemuksia. Toivoisinkin, että suomalaiset oppisivat käymään ravintoloissa myös arjessa, eikä vain muutaman kerran vuodessa juhlimassa.

"Ravintolat ovat hyvä väylä löytää uusia trendejä ja kokemuksia."

Keittiössä ajan hermolla, mutta helposti

Ruokabloggaajana Salmela viestii löytämistään elämyksistä, mutta samalla hän myös kehittää itse reseptejä.

– Rakastan ruokakaupassa käyntiä, etsin raaka-aineita, ideoita ja inspiraatiota sieltä. Viime aikoina olen innostunut hedelmien uudenlaisesta käytöstä, esimerkiksi papaija mureuttaa lihan.

"Rakastan ruokakaupassa käyntiä, etsin raaka-aineita, ideoita ja inspiraatiota sieltä."

Luomuksensa Salmela kuvaa WTD:n somekanaviin. Luonnonvalossa kuvatut otokset ovat tyylikkäitä, mutta eivät turhan sliipattuja. Ne henkivät maailmaa, jonka Salmela lukijoilleen haluaa tarjota: reseptien pitää olla ajan hermoilla, mutta jokaisen on myös pystyttävä valmistamaan ne kotona.

– Suosin sellaisia raaka-aineita, joita keittiössä kykenee soveltamaan myös muuallakin. En tee reseptejä, joiden jäljiltä kuivakaappi pursuaa erikoisia aineksia, jotka eivät sovi mihinkään muuhun.

"En tee reseptejä, joiden jäljiltä kuivakaappi pursuaa erikoisia aineksia, jotka eivät sovi mihinkään muuhun."

Edullisiin resepteihin keskittyvän Halparuokakirjan keväällä 2017 kirjoittaneelle Salmelalle edullisuus on luontevaa, muttei ruoanlaitossa tärkeintä. Esimerkiksi lihan kohdalla Salmela ei tingi.

– Käytän vain suomalaista lihaa. Siitä tiedän, miten se on tuotettu, mistä se tulee, ja että se on hyvää.

Edullisuutta ja makua ruokaan Salmela hakee kauden tuotteista. Nykyisin hän työskentelee Satokausikalenterin toimitusjohtajana. Kasvisten luovaa käyttöä edistävä yritys noteerattiin äskettäin työstään kutsulla Linnan juhliin.

Tunnelma houkuttelee nauttimaan

Salmela on päivittänyt blogiaan keväästä 2011 lähtien ja kasvattanut siitä sisältö- ja markkinointitoimiston. Bloggaajana hän palvelee yleisöään, mikä puolestaan tuo yhteistyökumppaneita eli maksavia asiakkaita. 

– Bloggaajana pärjää, kun tekee sen minkä lupaa ja mielellään aina vähän päälle. Se pätee sekä lukijoihin että asiakkaisiin.

"Bloggaajana pärjää, kun tekee sen minkä lupaa ja mielellään aina vähän päälle."

Pärjääminen vaatii tinkimättömyyttä, ruoka sisältönä puolestaan gastronomista ajatuksen vapautta.

Puhuttaessa ruoasta Salmelan taikasana on rentous. Se voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että jokaisen ruoan voi valmistaa hyvin monella eri tavalla, tai se voi tarkoittaa välitöntä street kitchen -tunnelmaa tai fine diningia valkoisten pöytäliinojen äärellä.

Puhuttaessa ruoasta Salmelan taikasana on rentous.

Oleellista lautasen äärellä on tunnelma, joka houkuttelee nauttimaan elämästä, hetkestä ja ruoasta.

– Ja niin hienoa ravintolaa ei olekaan, etteikö lautasta voisi hyvän ruoan jälkeen vähän nuolaista.

Teksti ja kuvat: Juho Paavola

Lue myös: 

Stockan Herkusta ruokashoppailijoiden paratiisi
Suomen rakastetuin ruokakauppa

Jaa