Atria.com logo

Sadonkorjuuhaaste kannustaa suosimaan kotimaista

18.9.2019
Ruoan näköalat

Kuinka saadaan kasvatettua kotimaisen ruoan houkuttelevuutta? Atria ja Satokausikalenteri tarttuivat haasteeseen luomalla kampanjan, jolla kannustetaan suomalaisia käyttämään kotimaisia raaka-aineita satokauden hengessä.

#Sadonkorjuuhaaste-kampanjaan on luotu uusia, houkuttelevia reseptejä kasvisten ja lihan yhdistämiseen. Samalla kerrotaan suomalaisen ruoantuotannon perinteistä.

Suomalainen ruoka on lähiruokaa parhaimmillaan. Sen suosimiseen on monia perusteita. Yksi niistä on ilmasto.

– Atria on asettanut tavoitteekseen hiilineutraalin ruokaketjun. Siihen päästään suosimalla lähellä tuotettuja, puhtaita suomalaisia raaka-aineita, toteaa Atrian markkinointijohtaja Sanna Päällysaho.

Ruoassa toki maku on tärkeä kriteeri. Päällysaho huomauttaakin, että suomalaiset kasvikset, juurekset ja liha maistuvat yhdessä herkulliselta ja täydentävät toisiaan. Maamme valoisa kesä kypsyttää ainutlaatuisia makuja, jotka ovat syksyllä parhaimmillaan.

Lihan ja kasvisten yhdistämiseen on myös kansanterveydelliset syyt. Suomalaisista miehistä vain 14 ja naisista 22 prosenttia syö suosituksen mukaisesti puoli kiloa kasviksia päivässä. Kulutuksen kasvuun on siis selkeä tarve.

¬– Kun suunnitellaan lautaselle kokonaisuuksia, saadaan kasvikset herkullisesti esiin, selittää Satokausikalenterin Natalia Salmela.

Reseptit esittelevät kuluttajille joukon ei-niin-tavanomaisia kasviksia, kuten juurisellerin ja salottisipulin. Kampanjan kunnianhimoinen tavoite on kaksinkertaistaa niiden menekki.

#Sadonkorjuuhaaste tulee näkymään syksyn 2019 aikana niin Atrian tuotepakkauksissa ja ruokakaupoissa. Se on myös laaja, osallistava kampanja mediassa ja somessa.


Näin osallistut sadonkorjuuhaasteeseen:

  • Valitse ruokakaupassa kotimaisia tuotteita
  • Kokeile mieluista Sadonkorjuu-reseptiä (www.atria.fi/sadonkorjuu/)
  • Varmista lihan ja muiden raaka-aineiden alkuperä myös ravintolassa syödessäsi
  • Osallistu Instagramissa kilpailuun postaamalla kuva hashtagilla #sadonkorjuuhaaste
  • Haasta mukaan myös läheiset ja ystävät

Lue lisää kampanjasta: https://www.atria.fi/sadonkorjuu/

Teksti: Merja Haverinen
Kuvat: Atria

Jaa