Atria.com logo
Lehdistötiedotteet | 23.5.2019

Tavoitteena hiilineutraali ruokaketju – Atria panostaa ruokahävikin pienentämiseen ja ympäristöystävällisiin pakkausratkaisuihin

Hyvä elämä ja kestävä kehitys edellyttävät vastuullista ruoantuotantoa. Riittävät luonnonvarat ja puhdas ympäristö ovat Atrian toiminnan kivijalka. Atria haluaa pitää huolta yhteisestä maapallostamme, että meillä olisi myös tulevaisuudessa hyvää ja turvallista ruokaa ja vettä, sekä puhdas luonto ympärillämme.

Atria on asettanut uudet strategiset ympäristötavoitteet, joissa Atria sitoutuu vähentämään toimintansa ilmasto- ja ympäristövaikutuksia liiketoimintansa jokaisessa vaiheessa. Atria hyödyntää luonnonvaroja ja raaka-aineita tehokkaasti ja kehittää jatkuvasti uusia toimintamalleja hävikin minimoimiseksi.

- Kunnianhimoinen tavoitteemme on hiilineutraali ruoan tuotanto. Vähennämme hiilidioksidipäästöjä ja muita ympäristövaikutuksia oman tuotantomme lisäksi koko ruokaketjussamme, pellolta pöytään. Tämä tarkoittaa sitä, että meidän pitää ensin tunnistaa koko ruokaketjun hiilipäästöt ja sitä kautta hallita ja pienentää hiilijalanjälkeämme, kertoo Atria-konsernin yritysvastuusta vastaava johtaja Merja Leino.

Ruokahävikin pienentäminen ja ympäristöystävälliset pakkausratkaisut

Yhtenä konkreettisena hankkeena on ruokahävikin pienentäminen älykkäiden pakkausratkaisujen avulla. Uudet ympäristöystävälliset pakkausinnovaatiot helpottavat kuluttajien arkea. Muovi on nyt ja tulevaisuudessa tärkeä osa ympäristöystävällistä ja vastuullista liiketoimintaa. Oikein käytettynä muovipakkaus pienentää ilmastovaikutuksia, koska tuotteet säilyvät paremmin muovipakkauksessa ja estävät ruokahävikin syntyä.

Muovipakkaukset ovat usein ympäristövaikutuksiltaan se ekologisin vaihtoehto, vaikka muovin hyvyyttä onkin viime aikoina kyseenalaistettu. Luken erikoistutkija, asiakaspäällikkö Juha-Matti Katajajuuri toteaa Luken tiedotteessa näin: ”Ruokahävikin aiheuttamat ympäristövaikutukset ovat suuremmat kuin elintarvikepakkausten tuotannon ja jätehuollon aiheuttama kuormitus. Ympäristön kuormituksen kannalta on tärkeämpää, että pakkaus suojaa tuotetta hyvin ja että se on helposti toimitettavissa jätehuoltoon ja kierrätykseen – ja että pakkaukset myös päätyvät sinne.”

Atria luopuu mustasta muovista

- Pakkaustemme kierrätettävyyden lisäämiseksi luovumme mustasta muovista vuoden 2019 aikana kaikissa materiaalikierrätykseen tarkoitetuissa muovipakkauksissamme. Mustaa väriä voi edelleen esiintyä pakkauksissa, mutta se ei enää estä kierrätystä Atrian pakkauksissa, kertoo Merja Leino.

- Haluammekin muistuttaa kuluttajia siitä, että muovia ei saa heittää luontoon. Muovipakkaukset pitää viedä jätekeräykseen tai kierrätykseen, sieltä ne löytävät uuden ympäristöystävällisen elämän.

Lisätietoja antaa johtaja Merja Leino, merja.leino@atria.com tai puh. 040 580 1210.

Jaa

Takaisin uutishuoneeseen