Atria.com logo

Vegebrunssi? Kyllä kiitos!

08.3.2019
Ruoka & tuotteet

Brunssi on aamupäivällä syötävä runsas aamiainen joka nautitaan ennen lounasta, se tunnetaan myös amerikkalaisena pyhäaamiaisena. Yleinen brunssiajankohta kello 11–12, mutta sitä voi huoletta tarjoilla aina iltapäivään saakka. Brunssilla nautitaan kiireettömästä tunnelmasta ja vaikka kuplivaa juomaa. Ruokatarjonnan suhteen on pääasia, että pöytä koreaksi ja värikkääksi katettu.

Tavallisimpia tarjottavia brunssilla ovat kahvi, tee, tuoremehut, leivokset tai pitkopulla. Myös pekoni ja makkarat sekä kylmäsavulohi sopivat mainiosti pitopöytään. Brunssitarjoiluihin omalta osaltaan vaikuttavat tämän päivän nousevat trendit, kuten fleksaus ja erilaiset vegetaariset ruokavaliot.

Vinkkejä ja erinomaisia raaka-aineita tarjoaa Atrian Vegyu-sarja niin tuotteiden kuin reseptien muodossa. Miltä kuulostaisi värikäs sarja kasvishummuksia punajuurinäkkileivän kanssa? Hummukset pyöräyttää vallan kätevästi Vegyu porkkana-, punajuuri- ja palsternakkapyreistä. Näkkileipää ei kannata brunssiaamuna lähteä prässäämään, vaan sen voi tehdä valmiiksi jo hyvissä ajoin ja säilöä hyvin pakattuna kuivassa paikassa valolta suojattuna. Punajuurifocaccia porkkana-kurpitsavoin kera on sekin varsin varteenotettava innovaatio. Siinä missä Vegyu-sarjasta löytyy huomattava määrä tuotteita täysin vegaaniseen ruokavalioon, on tarjolla myös lakto-ovo-vegetaarisia vaihtoehtoja. Vegyu Eggie -tuotteissa proteiininlähteenä on suomalaisen vapaan kananmunan valkuainen. Sarjaan kuuluu niin nakkia, pikkunakkia, suikaletta kuin palaa ja leikkelettäkin.

Lämpimäksi ruoaksi voi valmistaa nakkipadan Vegyu Eggie -pikkunakista. Tätä kelpaa kauhoa tortillaveneisiin tai täyttää tuhdit brunssihodarit. Eggie pikkunakit menevät sinällään lämmitettyinä perinteisen prinssinakin viereen kuin itsestään. Lämpimän tuulahduksen kaukomailta puolestaan tuo Vegyu Marokkolainen kasvistagine, jonka voi tuunata pannulla pyöräytetyillä Eggie-suikaleilla.

Vegebrunssi on erinomainen vaihtoehto itsessään, mutta on kuitenkin hyvä huomioida kaikkien paikkaolijoiden ruokailutottumukset. Pääasia on, että pöydästä löytyy jokaiselle jotakin muodossa tai toisessa. Toisaalta tässä juuri piileekin brunssin hienous: Jos rajoja tarjottavien kohdalla on, ne ovat niin ohuella tussilla veteen piirrettyjä viivoja, ettei niitä käytännössä ole.

Skool brunssille!

Jaa

Kirjoittajan kuva
Kirjoittanut

Tomi Nevala

Tomi Nevala on Atria Suomen Foodservice -organisaation kehityspäällikkö. Hänestä on hienoa olla mukana Suomen johtavan ruokatalon kehityksessä ja eteenpäin viemisessä. Monipuolinen työnkuva niin asiakkuuksissa, teollisuudessa kuin keittiössä pitää mielenkiinnon virkeänä ja uuden oppiminen viehättää aina. Tomi nauttii monipuolisesta lukemista, etenkin Don Rosan Aku Ankka -tarinat ovat tehneet häneen lähtemättömän vaikutuksen niin kieleltään kuin visuaalisuudeltaan. Ruoka-ala on avoin hiekkalaatikko, jonka joka kulmasta löytyy kaiken aikaa uutta opittavaa ja mielenkiintoisia haasteita. Tomi pyrkii hyödyntämään työssään ajattelua boksin ulkopuolelta, toki järjen rajoissa.

Lue kirjoittajan muita blogeja