Atria.com logo
Lehdistötiedotteet | 17.12.2020

Atria mukana EU-rahoitteisessa vienninedistämishankkeessa Kiinan markkinoille: Suomalaista sian – ja siipikarjanlihan tunnettuutta nostetaan EU-rahoituksella Kiinassa

Euroopan unioni on myöntänyt lähes kolmen miljoonan euron rahoituksen maataloustuotteiden menekinedistämisvaroista vienninedistämiskampanjan toteuttamiseksi Kiinan markkinoilla. Rahoituksella edistetään sian ja siipikarjanlihan vientiä. ”European Pork and Poultry - Quality Meat, Happy People”-niminen hanke toteutetaan yhteistyössä rahoituksen hakijatahon Ruokatieto Yhdistys ry:n ja jäsenyritysten, HKScan ja Atria, kanssa, jotka molemmat vievät tällä hetkellä sianlihaa Kiinaan. Siipikarjan osalta vientilupiin liittyvä prosessi on käynnissä parhaillaan.

– Tämän hankkeen puitteissa tavoitteemme on tehdä useamman vuoden kestävä ja monipuolisesti Kiinan markkinoilla näkyvä kampanja. Atria on vienyt sianlihaa jo useamman vuoden ajan Kiinaan, ja tämä yhteinen markkinointiponnistus antaa meille leveämmät hartiat edelleen vahvistaa Kiinan vientiämme, kertoo Atrian vientipäällikkö Jani Vänskä.

EU-rahoitteinen viestintäkampanja korostaa EU:ssa ja Suomessa vastuullisesti tuotetun ja korkealaatuisen sian- ja siipikarjanlihan turvallisuutta, jäljitettävyyttä ja hyvää makua. Kampanjan tavoitteena on lisätä kuluttajien tietoisuutta eurooppalaisista sian- ja siipikarjanlihatuotteista Kiinassa ja tavoittaa kuluttajien lisäksi ruoka-alan vaikuttajat. Sen kohderyhmiä ovat kiinalaiset vähittäiskauppa- ja suurkeittiöasiakkaat niin kansainvälisissä kuin paikallisissa yrityksissä Kiinan neljässä suuressa kaupungissa (Beijing, Shanghai, Zhengzhou, Chongqing).

– Kiina on yksi lupaavimmista ja houkuttelevimmista markkinoista kasvavalle EU:n maataloustuotteiden viennille. Suomi on tehnyt hyvää vienninedistämistyötä Kiinassa ja kampanjamme jatkaa tätä työtä, kertoo Ruokatiedon toiminnanjohtaja Anni-Mari Syväniemi.
 

Kampanja tukee elintarvikevientiä Kiinan 

Kiinalaiset kuluttajat arvostavat suomalaista puhdasta, ilman lääkkeitä kasvatettua sianlihaa. Tulevaisuudessa toivomme voivamme tarjota kiinalaisille kuluttajille myös siipikarjanlihaa, kertoo Atrian vientipäällikkö Jani Vänskä.

Lisätietoja:

Vientipäällikkö Jani Vänskä, Atria Suomi Oy, puh. 044 980 8698
Toiminnanjohtaja, Anni-Mari Syväniemi, Ruokatieto ry., puh. 050 511 8909

Jaa

Takaisin uutishuoneeseen