Atria.com logo
Lehdistötiedotteet | 25.3.2020

Atrian Yritysvastuuraportti 2019: Vastuullisuus kantaa vaikeina aikoina ja turvaa tulevaisuutta

Atria on julkaissut 25.3.2020 vastuullisuustyöstään kertovan yritysvastuuraportin kymmenettä kertaa. Ensimmäinen, Atrian vuoden 2009 vastuullisuuden tunnusluvuista kertova raportti julkaistiin vuonna 2010.  Vastuullisella toiminnalla Atria turvaa nykyisiä ja tulevaisuuden toimintaedellytyksiään.

- Haluamme turvata ihmisten hyvinvoinnin ja puhtaan ruoantuotannon tänään ja tulevaisuudessa. Hyvä elämä ja kestävä kehitys edellyttävät vastuullista ruoantuotantoa, kiteyttää Atria-konsernin vastuullisuusjohtaja Merja Leino.

Atria kehittää vastuullisuuttaan kolmen painopisteen kautta - Maapallo, Ruoka ja Ihmiset. Raportti kuvaa Atrian vuoden 2019 keskeisiä tapahtumia, tuloksia ja vaikutuksia näiden painopisteiden näkökulmasta sekä havainnollistaa, kuinka Atria ottaa vastuullisuuden huomioon toiminnassaan ja sen kehittämisessä.

Tänään maailmaa koettelee ennen näkemätön kriisi, covid-19 pandemia.  Atrian lähiajan tavoitteena onkin koronaviruksen leviämisen ehkäiseminen suojaamalla henkilöstöä ja pitämällä atrialainen vastuullinen ruokaketju toimintakykyisenä.

- Kun katseet kohdistuvat aikaan kriisin jälkeen, on vastuullisella ruoantuotannolla yhä syvempi merkitys. Pandemialla on varmasti pysyviä vaikutuksia tuoden uusiakin haasteita eteemme, mutta ilmastonmuutoksen hillitseminen ja hiilineutraali ruokaketju ovat edelleen tärkeitä tavoitteita ruokaketjumme kehittämisessä, Leino sanoo.

Atria huomioi kaikilla liiketoiminta-alueillaan taloudelliset, sosiaaliset ja ympäristöön liittyvät näkökohdat kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Atria haluaa pitää huolta yhteisestä maapallostamme, että meillä olisi myös tulevaisuudessa hyvää ja turvallista ruokaa ja vettä sekä puhdas luonto ympärillämme.  

 

Lisätietoja antaa johtaja Merja Leino, merja.leino@atria.com tai puh. 040 580 1210.

Yritysvastuuraportti on kokonaisuudessaan luettavissa Atrian verkkosivuilla atria.fi/vastuullisuus/raportointi

Atria_yritysvastuuraportti_2019.pdf

Jaa

Takaisin uutishuoneeseen