Atria.com logo

Lidl: Erityisesti tuoretuotteiden kotimaisuutta arvostetaan

22.9.2020
Ruoan näköalat

Helpon arkiruoan ainekset, jauheliha ja broilerisuikaleet päätyivät perusjuuresten, juustojen ja kananmunien höystäminä useiden Lidlin asiakkaiden ostoskoreihin etäkoulun ja -työn aikana. Lidl Suomen kaupallinen johtaja Mikko Forsström kuvailee myyntipiikkien kuitenkin tasoittuneen nopeasti.

Tilannetta normalisoi myös vuodenaika. Grillauksen ja lomailun liittoa eivät edes poikkeusolot vavisuta, päinvastoin.

 

Mikko_Forsström nelio.jpg

– Suotuisat kelit ja kotimaisemissa vietetyt lomat pitivät grillit hehkuvina läpi kesän. Ystävien ja sukulaisten tapaaminen muutoinkin kuin videoyhteyden välityksellä on innostanut panostamaan myös ruoanlaittoon.

Lidlin koko valikoimasta yli puolet on peräisin suomalaisilta tavarantoimittajilta. Kaikki lihalajit huomioiden tuorelihan kotimaisuusaste oli vuonna 2019 yli 90 prosenttia. Tuorebroileri ja kananmunat ovat kokonaan kotimaisia.

– Suomalaiset arvostavat erityisesti tuoretuotteiden, kuten maidon, lihan, kalan ja kasvisten kotimaisuutta, mutta toivovat valikoimaan myös vaihtelua ja kansainvälisiä makuja, Forsström summaa Lidlin saamaa asiakaspalautetta.

Korona-aika tutustutti kuluttajat myös ravintoloiden valmisannoksiin. Mikäli kysyntää riittää, Forsström lupaa niiden löytyvän jatkossakin Lidlin hyllyiltä. Lidlin verkkokaupan pilotointi sen sijaan päättyi juuri kiihkeimpään korona-aikaan toukokuussa eikä sen avaamiseksi ole konkreettisia suunnitelmia.

Forsström kiittelee ruokamarkkinan toimivuutta ja yhteistyökykyä poikkeusaikana.

– Vahva viestintä kaikkien tahojen kanssa ja viranomaisarvioiden herkeämätön seuranta kantavat myös uusien epidemia-aaltojen yli.

Teksti: Lea Penttilä
Kuva: Lidl

Lue myös: 

S-ryhmällä keihäänkärkinä kotimaisuus ja innovatiivisuus

Kesko: Korona käänsi katseet kotimaiseen

 

Jaa