Atria.com logo

Possun maustamispakkaus tuo iloa pintaan

23.6.2020
Lihan parhaat osaajat

Uusi possun maustamispakkaus tuo kuluttajan keittiöön helppoutta ja vähentää samalla muovijätteen määrää.

Poks, sanoo pehmeä muovipakkaus, kun valmiiksi sekoitettu mausteseos rullataan lihan joukkoon. Lihan maustaminen on entistä helpompaa, eikä tarvitse sotkea koko keittiötä.

Ensimmäiset Atrian uudet maustamispakkaukset tulivat kauppoihin huhtikuun lopussa, ja kesän grillauskaudella niistä odotetaan possufanien uutta suosikkia.

– Possutarjooma on ollut pitkään todella perinteinen, joten halusimme uudistaa sitä ja tuoda mukaan moderneja makuja, kertoo Atrian tuoteryhmäpäällikkö Eeva Juva.

"Possutarjooma on ollut pitkään todella perinteinen, joten halusimme uudistaa sitä ja tuoda mukaan moderneja makuja."

Inspiraatiota uusiin makuihin haettiin maailman ruokatrendeistä. Mausteiden piti olla tietenkin possulle sopivia, ja myös perinteisiä grillimakuja haluttiin pitää mukana.

Uusiksi mauiksi valikoituivat ensi vaiheessa inkivääri-lime, omena-siideri sekä BBQ Hickory. Lisäksi Keskolle tehdään japanilaiseen tonkatsu-tyyliin maustettava tuote.

Kivaa koekeittiössä

Juvan mukaan kuluttajat ovat usein hieman epävarmoja sianlihan maustamisessa. Valmiiksi marinoitujen lihojen valikoimaan puolestaan kaivattiin jo uudistusta.

"Pakkausmateriaalin määrä on minimoitu, lihan pystyy näkemään ennen ostamista ja valmiiksi mietityt makumaailmat varmistavat onnistumisen. Tämän pakkauksen avulla ruoanlaitto on rentoa ja hauskaa", toteaa Atrian tuoteryhmäpäällikkö Eeva Juva. 

– Lisäksi olemme huomanneet, että kuluttaja haluaa nähdä lihan ostopäätöstä tehdessään. Siksi paksun marinadin alle peittyvät tuotteet eivät aina houkuttele.

Paksun marinadin alle peittyvät tuotteet eivät aina houkuttele. 

Ratkaisuna maustamisesta tehtiin niin helppoa, että se onnistuu keneltä vain.  Uudessa pakkauksessa sopiva mausteseos on mukana, ja sen voi sekoittaa lihaan silloin kun haluaa.

– Pakkauksen kuluttajatesteissä huomasimme, että maustaminen oli paitsi helppoa myös hauskaa. On harvinaista, että pakkaus tuottaa näin paljon spontaania iloa kuin tämä mausteseoksen poksauttaminen lihan sekaan tuotti, Juva sanoo.

Pihvit saavat maun pintaan tunnissakin, mutta halutessaan lihan voi antaa maustua vaikka yön yli.

Täysin uudenlainen pakkaus

Samalla kun makumaailmaan ja ruoanlaittoon haetaan modernia ja rentoa otetta, Atria haluaa myös vähentää muovijätteen määrää.

– Kun pystyimme uudistamaan jauhelihapakkauksen joitakin vuosia sitten, se oli rohkaisevaa. Huomasimme, että merkittävällä pakkausuudistuksella voi muuttaa kuluttajien tottumuksia, Juva toteaa.

Huomasimme, että merkittävällä pakkausuudistuksella voi muuttaa kuluttajien tottumuksia.

Uusien maustamispakkausten lähtökohtana on pehmeä muovikääre, jonka ansiosta muovijätteen määrä on viidenneksen pienempi kuin entisissä kovissa muovipakkauksissa. Pakkaus on suunniteltu yhteistyössä pakkauslaitetoimittajan kanssa, ja se on mallisuojattu.

Kevyt ja näppärä

Myös kuluttajalle pakkauksen toimivuus on tärkeää. Uudessa, pehmeästä muovista valmistetussa pakkauksessa tuotteet on pakattu vakuumiin, eikä hukkatilaa synny.

Pehmeästä muovista valmistetussa pakkauksessa tuotteet on pakattu vakuumiin, eikä hukkatilaa synny. 

Pehmeä pakkaus vie myös tyhjänä roskiksessa paljon vähemmän tilaa kuin kova muovirasia. Toki uusi pakkaus vie vähemmän tilaa myös ostoskassissa ja jääkaapissa.

– Kesäkeittiössä on myös mukavaa, kun marinointiin ei tarvita erillistä astiaa. Paikat pysyvät siistinä, eikä turhaa tiskiäkään tule.

"Kesäkeittiössä on myös mukavaa, kun marinointiin ei tarvita erillistä astiaa."

Uudenlainen pakkaus vastaa moneen kuluttajan tarpeeseen olemalla ekologinen, helppokäyttöinen ja silmää miellyttävä.

– Pakkausmateriaalin määrä on minimoitu, lihan pystyy näkemään ennen ostamista ja valmiiksi mietityt makumaailmat varmistavat onnistumisen. Tämän pakkauksen avulla ruoanlaitto on rentoa ja hauskaa!

Teksti: Anne Kohtala
Kuvat: Atria ja Marjaana Malkamäki

Lue myös:

Gastrogill Muré tarjoilee suomalaista maailman parasta lihaa

Vähemmän muovia ja hävikkiä - uusi jauhelihapakkaus nyt kaikissa naudan ja possun jauhelihoissa.  

Jaa