Atria.com logo

Work hard, play hard

21.7.2020
Kesätyö

Taas täällä, neljättä kesää. Atria on todellakin tullut tutuksi näiden neljän kesän aikana. Tänä kesänä ensimmäinen päivä ei toki ollut yhtä jännittävä kuin ensimmäisenä kesänä. Tutut kasvot, sama ympäristö, samat työvaatteet ja automaattisesti askel vie tuttuun pukuhuoneeseen. Täällä vietän taas suurimman osan kesästä.

Vaikka asun jo toista vuotta Rovaniemellä, palaan edelleen kesäksi Atrialle Nurmoon. Miksi? Noh, opiskelijana raha on luultavasti suurin syy miksi kesät tehdään töitä. Hyväpalkkainen kolmivuorotyö takaa minulle opiskeluvuodeksi varman olon rahallisella puolella. Tuntuuhan se hyvältä, että opiskelijana minulla on varaa tehdä lomareissuja sekä mahdollistaa kallis kilpaurheilu arjessani, sekään ei ole itsestäänselvyys. Logistiikassa on paljon mahdollisuuksia ylitöille, joten jos kesän jaksaa tehdä kovasti töitä, on myös loppuvuonna hyvä rahatilanne. "Work hard, play hard", niinhän sitä sanotaan😉.

Hyväpalkkainen kolmivuorotyö takaa minulle opiskeluvuodeksi varman olon rahallisella puolella.

Hyvä palkka ei suinkaan ole ainut syy miksi palaan Atrialle, vaikka onkin se suurin syy. Jo ensimmäisenä työpäivänäni minut toivotettiin lämpimästi tervetulleeksi, eikä töihin tullessa tarvinnut jännittää, kuten minulla usein on tapana uusissa tilanteissa. Perehdytys kesti kaksi viikkoa, jolloin apu kulki vieressä koko ajan. Vielä kahden viikon jälkeenkin on aina ok pyytää apua ja neuvoja, ikinä ei jää ilman vastausta. Itse edelleen, neljän vuoden jälkeen varmistelen/kyselen asioita muilta, eikä siinä ole mitään väärää. Parempi olla varma ja pienet unohtelut ovat inhimillisiä.

Työtehtäväni logistiikassa ovat hyvin simppeleitä. Pakkaan Atrian tuotteita tilauslaatikoihin pyydetyn määrän ja lähetän laatikon menemään. Toinen homma on taitella pahveista laatikoita, jonne kasaan taas jotain Atrian tuotetta tietyn määrän, länttään tarran kylkeen ja työnnän eteenpäin.

Vaikka työtehtävät saattavat kuulostaa liiankin tylsältä, työpäivät eivät sitä ole. Peltorit korville ja lempparimusiikki täysille, yhtäkkiä pari tuntia onkin mennyt ja pääsee tauolle. Itse olen innostunut kuuntelemaan äänikirjoja sekä podcasteja. Kuuntelen vuorotellen hyödyllisiä alaani liittyviä hyvinvointi-/urheilukirjoja sekä -podcasteja ja kun aivot kaipaavat lepoa, siirryn hömppään tai suosikkibiisien pariin. Usein logistiikan työtekijät hörähtelevät itsekseen, silloin tietää että Peltoreista kuuluu jotain hauskaa. Aamuvuoroissa puolet ajasta kuluukin Aamulypsyä kuunnellen ja itsekseen naureskellen.

Usein logistiikan työtekijät hörähtelevät itsekseen, silloin tietää että Peltoreista kuuluu jotain hauskaa.

Fyysinen työ vaatii tietysti hyvää kuntoa ja kehonhuoltoa. Työpisteillä on ohjeita taukojumppiin ja niitä kannattaa myös toteuttaa. Vapaa-ajalla liikkuminen ja hieronta ovat ainakin minulle välttämättömyys, jotta jaksan. Välillä saatan myös polkaista pyörällä töihin. Nykyään kun treenaan 11 kertaa viikossa, ylityöt on pitänyt jättää vähemmälle, mutta tiedän että jaksan silti paremmin, kuin jos en treenaisi vapaa-ajallani ollenkaan. Työpäivän aikana askeleita kertyy paljon ja kesän alussa jalat ja selkä kipeytyvät väistämättä. Se on normaalia, mutta kroppa onneksi tottuu.

Työpisteillä on ohjeita taukojumppiin ja niitä kannattaa myös toteuttaa.

Taukoja on logistiikassa sopivasti, noin kahden tunnin välein. Kahvitauot 15 min, ruokatauko 20 min. Atrian ruokalassa saa työntekijänä kahvit ilmaiseksi, lisäksi jotain purtavaa. Tarjonta on herkullinen ja laaja, omenasta pitsaviipaleeseen ja suklaapatukkaan. Ruokailu on omaa luokkaansa. Lämmin ruoka sisältäen laajan salaattivalikoiman, kolme eri ruokavaihtoehtoa (keitto/kasvis/kana/kala/liha) sekä lisukkeet (kasvikset/peruna/pasta/riisi). Ruoan hinta vaihtelee kolmesta kuuteen euroon, joten se todellakin kannattaa sisällyttää työpäivään. Liha on takuuvarmasti suomalaista ja ruoka hyvää, terveellistä ja laadukasta. Torstaisin on hernari- ja pannaripäivä!

Tänä kesänä teen poikkeuksen ja syön omat evääni pukuhuoneessa. Valmistaudun Wellness Fitnessin SM-kilpailuihin, joten ruokavalioni on tarkka. Omat eväät voi tietysti myös ottaa mukaan Atrialle, ja niitä voi kuljettaa logistiikan jääkaappikylmällä työpisteellä mukana. Yksi tuote joka minulta löytyy aina kylmälaukustani, on Vuolu. Se onkin minun suosikkituotteeni Atrialta. Vuolu on melko kallis tuote kaupan hyllyllä, mutta atrialaisen etuihin kuuluu myös Atrian henkilöstömyymälä, jossa tuotteet ovat usein edullisia. Myymälästä voi tehdä löytöjä, itse hamstraan nimenomaan Vuolukanaa, yli puolet halvempaa kuin omassa lähikaupassani!

Kolmivuorotyö ei sovi kaikille, mutta siihenkin tottuu ja voi opetella.

Kolmivuorotyö ei tietenkään sovi kaikille, mutta siihenkin tottuu ja voi opetella. Nykyään yövuorotkin menevät yhtä sutjakkaasti kuin muut, kun osaa valmistautua ja nukkua oikein. Ainoat miinukset joita kesätyöstä keksin, on työn fyysisyys ja yksipuolisuus. Nekin olen tosin kääntänyt positiiviseksi. Fyysisyys parantaa omaa suorituskykyä arjessa sekä tuo päivään askeleita. Yksipuolisuuskaan ei haittaa, kun päivän aikana pääsee heittämään aivot narikkaan ja voi kuunnella mitä itse haluaa.

Jaa