Atria.com logo
Lehdistötiedotteet | 24.11.2021

Atria rakentaa hyvää huomista – konkreettiset teot ratkaisevia ilmasto- ja vastuullisuustyössä

Atria on asettanut tavoitteekseen olla vastuullisuuden edelläkävijä. Ilmastonmuutoksen takia Atrian tärkein tavoite tänään on hiilineutraali ruokaketju. Näiden tavoitteiden saavuttamiseksi Atria on laajentanut vastuullisuusohjelmaansa, ja tavoitteena on koko arvoketjun ympäristövaikutusten ja hiilipäästöjen pienentäminen. Vastuullisuus on erottamaton osa Atrian strategiaa, liiketoimintaa ja jokapäiväistä työtä.

- Kunnianhimoinen tavoitteemme on olla vastuullisuuden edelläkävijä alallamme. Jotta saavutamme tämän tavoitteen, olemme päivittäneet ja laajentaneet vastuullisuusstrategiaamme koskemaan koko arvoketjua. Jatkossa kehitämme vastuullisuutta yhä enemmän yhteistyössä toimitusketjumme kumppanien kanssa. Mahdollistamme kestäviä valintoja kuluttajille ja asiakkaille sekä edistämme yhteiskunnan ja ympäristön hyvinvointia, kertoo Atrian vastuullisuusjohtaja Merja Leino.

- Olemme sitoutuneet kansainväliseen Science Based Targets -ilmastoaloitteeseen (SBTi), jonka avulla vastuullistyömme sidotaan Pariisin ilmastosopimuksen mukaiseen tavoitteeseen rajata maapallon keskilämpötilan nousu alle 1,5 astetta. Tämän sitoumuksen myötä koko Atrian tuotantoketju otetaan paremmin mukaan ilmastotyöhön ja saamme tieteellisen kansainvälisen viitekehyksen työllemme, sanoo Merja Leino.

- Avoimuus ja läpinäkyvyys on meille tärkeää. Haluamme antaa kuluttajille ja asiakkaille yhä tarkempaa tietoa toimintamme ympäristövaikutuksista ja eläinten hyvinvoinnista koko tuotantoketjussa, jatkaa Merja Leino.

Atria on viimevuosina panostanut vahvasti uusiutuvaan energiaan, eläinten hyvinvointiin ja tuotteiden hiilijalanjäljen laskentaan. Jo kymmenen vuotta sitten Atria toi kauppoihin tilajäljitettävät kanatuotteet ja sen jälkeen laajensi jäljitettävyyden myös possu- ja nautatuotteisiin. Atria on käynnistänyt aurinkosähköpuiston laajennushankkeen Nurmon tehtaan yhteyteen, ja toi ensimmäisenä maailmassa kana- ja possupakkauksiin tuotekohtaisen hiilijalanjälkimerkinnän.

Maapallo, ruoka ja ihmiset

Atria kehittää vastuullisuuttaan kolmen painopisteen kautta: Maapallo, Ruoka ja Ihmiset. Atria vastaa osaltaan aikamme isoihin haasteisiin, ja tekee työtä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja energiatehokkuuden parantamiseksi. Atria panostaa uusiutuvan energian ratkaisuihin, ja kiinnittää huomiota ihmisoikeuskysymyksiin. Eläinten hyvinvoinnista huolehditaan Atrian koko ruokaketjussa, todistetusti. Tuotteiden matka pellolta pöytään on täysin avoin ja läpinäkyvä.

Lisätiedot: vastuullisuusjohtaja Merja Leino, Atria Oyj, puh. 040 580 1210, merja.leino@atria.com

Jaa

Takaisin uutishuoneeseen