Atria.com logo
Lehdistötiedotteet | 20.1.2021

Atrian siipikarjatehtaan laajennushankkeen suunnittelijat on valittu

Atria teki lokakuussa päätöksen siipikarjatuotannon laajennusinvestoinnin toteuttamisesta Nurmon tuotantolaitoksen yhteyteen. Tämä Atrian historian suurimman investointihankkeen kokonaisarvo on noin 155 miljoonaa euroa. Se sisältää uuteen tuotantolaitokseen sijoittuvien uusien teurastus-, leikkuu- ja pakkauslinjojen rakentamisen. Investointi kasvattaa Atria Suomen siipikarjan tuotantokapasiteettia noin 40 %.

Siipikarjatehtaan laajennushankkeen suunnittelijat on nyt valittu ja varsinainen suunnittelu on käynnissä. Arkkitehtisuunnittelusta vastaa Liark Oy. Pääsuunnittelijaksi valittiin Sweco, joka vastaa myös rakenne- ja valmisosasuunnittelusta, tietomallikoordinoinnista, palosuunnittelusta sekä kosteuden- ja puhtaudenhallinnan suunnittelusta.Hepacon Oy vastaa LVIA-, sähkö- ja kylmätekniikkasuunnittelusta. Ramboll Finland Oy valittiin vastaamaan Geo-suunnittelusta, liikenne- ja alueinfrasuunnittelusta sekä jätevesienhallintasuunnittelusta.

− Olemme valinneet laajennushankkeen suunnittelijat alan parhaimmista osaajista. Pääsemme siten etenemään hankkeessa suunnitellusti ja aloitamme ensimmäisessä vaiheessa maanrakennustyöt kevättalven kuluessa, kertoo teollisen toimitusketjun johtaja Tapani Potka.

Laajennuksen arvioidaan olevan kokonaisuudessaan valmis aikaisintaan vuoden 2024 aikana.
 

Videolinkki: Atrian Nurmon tuotantolaitoksen siipikarjatehtaan laajennushanke
 

Lisätietoja:

Jaa

Takaisin uutishuoneeseen