Atria.com logo
Lehdistötiedotteet | 15.2.2021

Best-In auttaa pohjoisen koiravaljakkoyrittäjiä – lahjoittaa huskyille 24 000 kiloa ruokaa

Koiranruokia valmistava Best-In tekee suuren ruokalahjoituksen Pohjois-Suomen koiravaljakkoyrittäjille, joita pandemia kurittaa tänä talvena ennen näkemättömällä tavalla. Lahjoitukseen osallistuvat myös Kesko Logistiikka ja Oulun Autokuljetus Oy, jotka lahjoittavat hankkeeseen osan logistiikka- ja jakelukustannuksista.

− Olemme huolissamme seuranneet täällä Lapissa koiravaljakkoyrittäjien selviytymistä ilman turisteja ja halusimme kääntää kaikki kivet ja kannot avun saamiseksi paikallisesti tärkeälle elinkeinolle. Iso kiitos Best-In:lle, Atrialle, Keskolle ja Oulun Autokuljetukselle lahjoituksesta ja positiivisesta suhtautumisesta avunpyyntöön, kiittää idean puuhamies Perttu Martinsuo Luoston matkailukeskuksesta.

Matkailijoiden tuomien tulojen kaikottua yrittäjillä on suuria vaikeuksia ylläpitää kenneleitään, joihin kuuluu tuhansia rekikoiria. Suomen koiravaljakkoyrittäjät ry:n mukaan kokonaistarve koirien raakaruualle on 40 000 kiloa kuukaudessa ja ruokaa tarvitsee yhteensä 34 kenneliä. Best-In lahjoittaa tästä kilomäärästä yli puolet: yhteensä 24 000 kiloa ruokaa.  Lahjoitettavat tuotteet jaetaan kenneleille helmikuussa 2021.  


Haluamme olla osaltamme tukemassa koiravaljakkoyrittäjiä, joilla on nyt todella vaikea talvi edessään. Koiranruokaa valmistavana yrityksenä meidän on luonnollista edesauttaa rekikoirien hyvinvointia, ja olisi tärkeää, että tällä Pohjois-Suomen tarjoamalla uniikilla elinkeinolla olisi myös antoisa tulevaisuus edessään, toteaa Antti Seppä, Best-In Oy:n toimitusjohtaja.

Covid-19 pandemia on aiheuttanut ennen näkemättömiä vaikeuksia Pohjois-Suomen matkailuelinkeinolle ja erityisesti koiravaljakkoyrityksille. Koiravaljakkoyritysten liikevaihto joulukuussa 2020 putosi keskimäärin 92 %. Suomen koiravaljakkoyrittäjät ry kiittää lämpimästi Best In-yhtiötä ruokalahjoituksesta! Lahjoituksella on suuri merkitys koirien hyvinvoinnille ja valjakkoyrittäjien jaksamiselle näinä vaikeina aikoina”, sanoo Suomen koiravaljakkoyrittäjät ry:n puheenjohtaja Kimmo Laasonen.  

Best-In on Atrian omistama tytäryhtiö, joka käyttää tuotteissaan 100 % suomalaista lihaa ja kotimaisia kasviksia. Best-In:n tuotantolaitos sijaitsee Kuopiossa. 


Lisätietoja lahjoituksesta antaa Best-In Oy:n toimitusjohtaja Antti Seppä, antti.seppa@best-in.fi, puh. 040 767 4204, sekäSuomen koiravaljakkoyrittäjät ry:n puheenjohtaja Kimmo Laasonen, kimmo@vuokattisafaris.com, puh. 044 250 5334.

Jaa

Takaisin uutishuoneeseen