Atria.com logo
Lehdistötiedotteet | 15.10.2021

Hiilijalanjälki nyt kaikissa Atrian kanatuotteiden pakkauksissa

Atria on vastuullisuuden edelläkävijänä alallaan laajentanut kanatuotteidensa hiilijalanjäljen laskentaa asteittain. Nyt kaikkiin Atria tuotemerkin kanatuotteiden pakkauksiin on lisätty tuotteen hiilijalanjäljestä kertova merkintä. Merkintä pakkauksessa kertoo tuotteen koko tuotantoketjun ilmastovaikutuksen hiilidioksidiekvivalenteiksi muutettuna. Hiilijalanjälki on laskettu ja ilmoitetaan pakkauksessa tuotenimikekohtaisesti (kg CO2e / tuote).

Jo viime syksynä Atria toi ensimmäisenä lihayhtiönä maailmassa kanatuotteiden hiilijalanjäljestä kertovan merkinnän kuluttajapakkauksiin. Ensimmäiset hiilijalanjälkimerkityt tuotteet olivat yhden tilan kanatuotteita, mutta laskentatyön edistyessä asteittain olemme nyt siinä tilanteessa, että merkinnät on lisätty näkyviin tuotekohtaisesti kaikkiin kanatuotteisiimme, kertoo Atria-konsernin vastuullisuusjohtaja Merja Leino.

– Hiilijalanjälkimerkintä kertoo kuluttajalle hiilijalanjäljen lisäksi atrialaisen ketjun avoimuudesta ja tilojen kehittämistyöstä. Kun meillä on ymmärrys ketjun eri osien päästöjen lähteistä, koko tuotantoketjumme työ hiilineutraalisuustavoitteemme eteen tulee näkyväksi, Merja Leino jatkaa.

Hiilijalanjäljen laskenta on toteutettu yhteistyössä Envitecpolis Oy:n ja yhteensä 40 atrialaisen broilerItilan kanssa. Laskenta kattaa broilerin alkutuotannon osalta yli puolet Atrian tuotantovolyymista edustaen näin keskimääräistä Atrian Perhetilojen hiilijalanjälkeä. Pakkauksiin merkityissä hiilijalanjäljissä on huomioitu kanan lisäksi myös tuotteiden pakkausmateriaalit, mahdolliset muut raaka-aineet sekä tuotteen prosessoinnista tuotteelle allokoituvat päästöt. Atrian kanan hiilijalanjälki on 2,56 ± 0,18 CO2e per teuraskilo (1,87 CO2e per elopainokilo).

Tarkemmin hiilijalanjäljen laskentaan voi tutustua Atrian verkkosivuilla osoitteessa: https://www.atria.fi/konserni/vastuullisuus/maapallo/tuotteidenhiilijalanjalki/
 

Lisätietoja antaa Atria Oyj:n vastuullisuusjohtaja Merja Leino, merja.leino@atria.com, puh. 040 580 1210.

Jaa

Takaisin uutishuoneeseen