Atria.com logo
Lehdistötiedotteet | 02.3.2021

Maitosuomi mukaan Atria-ryhmän nautarehuliiketoimintaan

Osuuskunta Maitosuomi, Atria Suomi Oy, Itikka osuuskunta, Lihakunta ja Osuuskunta Pohjanmaan Liha perustavat nautarehujen myyntiin keskittyvän uuden myyntiyhtiön, Nautasuomi Oy:n. Lisäksi Osuuskunta Maitosuomi ostaa osuudet lihaosuuskuntien omistamista nautarehutehtaista Ilmajoen Koskenkorvalla ja Varkaudessa. Uusi yhtiö tuottaa palveluita Atrialle myös naudanlihan hankinnassa.  
 
Atria ja sen pääomistajina toimivat lihaosuuskunnat rakentavat yhdessä Osuuskunta Maitosuomen kanssa nautarehuja kehittävän yhtiön, jonka omistajina ovat suomalaiset maidon- ja lihantuottajat. Järjestelyn tavoitteena on yhdistää maidon- ja lihantuotantoa harjoittavien toimijoiden osaamista ja resursseja, ja siten tukea kansainvälisesti kilpailukykyistä maidon- ja naudanlihantuotantoa. Yhteistyön tavoitteena on varmistaa maito- ja lihanautatiloille kustannustehokkaat ja laadukkaat teolliset rehut. Rehukustannukset muodostavat merkittävän osan tilojen tuotantokustannuksista. Tällä yhteistyöllä voidaan edesauttaa tilojen menestymistä panostamalla tuottavuuden kehittymiseen. Uusi yhtiö haluaa olla tilojen halutuin yhteistyökumppani ja alan edelläkävijä Suomessa.  
 
Tavoitteiden saavuttamiseksi perustetaan uusi yhtiö, Nautasuomi Oy ja se aloittaa toimintansa 1.4.2021. Nautasuomi Oy:n ensisijainen tehtävä on keskittyä A-Rehun nautarehujen myyntiin yhdessä Maitosuomen Valmakauppojen kanssa. Uusi yhtiö tuottaa palveluita Atrialle myös naudanlihan hankinnassa. Yhtiö on Atria Suomi Oy:n tytäryhtiö ja Atria omistaa yhtiöstä 51 prosenttia. Nautasuomi Oy:n toimitusjohtajana toimii A-Rehun ja A-Tuottajien toimitusjohtaja Reijo Flink. 
 
A-Rehun nautarehut valmistetaan Itikka osuuskunnan, Lihakunnan ja Osuuskunta Pohjanmaan Lihan omistamissa tehdaskiinteistöissä Ilmajoen Koskenkorvalla ja Varkaudessa. Osuuskunta Maitosuomi tulee osakkaaksi molempiin tuotantolaitoksiin. 
 
- Sekä maidon- että naudanlihantuotanto toimivat avoimilla markkinoilla, ja kansainvälinen kilpailu kohdistuu suoraan tilatasolle saakka. Naudanlihan ja maidon tuotantomäärien arvioidaan laskevan tulevina vuosina. Tämän vuoksi kustannusten hallinta on ensiarvoisen tärkeää. Uuden omistajuusmallin avulla tavoitellaan rehuliiketoiminnan kasvua ja hyötyä, mitkä näkyvät tilatason hinnoissa. Yhtenäinen omistus- ja arvopohja luo hyvät edellytykset yhteistyön kehittämiselle, toteaa Nautasuomi Oy:n toimitusjohtaja Reijo Flink.  
 
- Maitosuomi haluaa olla mukana vahvassa kotimaisessa, tuottajien omistamassa rehuyhtiössä. Yhteinen tuottajaomistuspohja lihaosuuskuntien kanssa luo uudelle yhtiölle vahvan kivijalan. Nyt meillä on mahdollisuus vaikuttaa ruokinnan kustannuksiin ja sen kehittymiseen pitkällä aikavälillä, sanoo Osuuskunta Maitosuomen toimitusjohtaja Ilpo Lukkarinen.  
 
Lisätietoja antavat:  

  • Toimitusjohtaja Reijo Flink toimitusjohtaja, A-Rehu Oy, A-Tuottajat Oy, Nautasuomi Oy, puh. 040 510 6009 
  • Toimitusjohtaja Ilpo Lukkarinen, Osuuskunta Maitosuomi, puh. 050 384 0479   
     

Mikä on Osuuskunta Maitosuomi?  

Osuuskunta Maitosuomi on maidonhankintaosuuskunta, joka omistaa yli 42 % Valion osakkeista ja hankkii noin puolet Valion maitomäärästä. Maitosuomen jäsenenä on reilu 2000 maitotilayritystä, mikä on lähes 40 % koko Suomen maidontuottajista. 

 

Kutsu tiedotustilaisuuteen 2.3. klo 15.00: Jättihanke suomalaisen ruoan alkutuotannon turvaamiseksi – yhteistyössä kohti kannattavaa ruokaketjua  

Tervetuloa osallistumaan Atrian järjestämään tiedotustilaisuuteen, jossa kerrotaan merkittävästä suomalaisen ruoan alkutuotannon kannattavuutta parantavasta hankkeesta. Tilaisuudessa julkaistaan isojen suomalaisten ruoka-alan toimijoiden käynnistämä yhteistyöhanke, jonka tavoitteena on turvata kotimaisen ruoantuotannon tulevaisuutta.   

Tiedotustilaisuus järjestetään webinaarina tiistaina 2.3. klo 15.00 alkaen. Tilaisuuden puhujille voi esittää kysymyksiä chatin välityksellä. Tilaisuus on kaikille avoin, eikä siihen tarvitse ilmoittautua.   

Linkki tiedotustilaisuuteen: www.atria.fi/konserni/ajankohtaista

Tervetuloa!

Jaa

Takaisin uutishuoneeseen