Atria.com logo

Palmia totuttaa uutusmakuihin tuttujen ruokien avulla

12.3.2021
Ravintolat

Päivittäin 35 000 lounasta henkilöstöravintoloihin, päiväkoteihin, kouluihin sekä hoiva- ja sairaala-alalle tarjoileva Palmia on pannut merkille ruokailutottumusmuutokset ja säätää palveluaan niiden mukaisesti.

Lounasbuffetit ovat tulleet päivän aterian rinnalle samalla kun kasvis- ja vegaaniruokavalio on muuttunut ateriavaihtoehdoksi. Sairaalassa Palmia on pilotoinut asiakaslähtöistä potilasruokailua, jossa potilas valitsee ateriansa ennakkotilauksella useammasta vaihtoehdosta.

Sairaalassa Palmia on pilotoinut asiakaslähtöistä potilasruokailua, jossa potilas valitsee ateriansa ennakkotilauksella useammasta vaihtoehdosta.

Tällä hetkellä etätyöntekijöitä palveleva verkkokauppa saattaa siis tulevaisuudessa täydentää sairaalaruokailua. Yhtiössä modernit teknologiat tehostavat erityisesti suunnittelua ja raaka-aineiden hallintaa.

– Tarjoomamme muokkautuvat monesta suunnasta keräämiemme palautteiden perusteella. Aktiiviset asiakkaamme korostavat samoja seikkoja, joita painotamme yrityksenä: raaka-aineiden vastuullisuutta, hävikin minimointia ja maistuvia kasvisruokia, unohtamatta suomalaisten eläinten hyvinvointia ja WWF:n kalalautasta, kertoo kehityspäällikkö Maarit Lunkka.

"Aktiiviset asiakkaamme korostavat samoja seikkoja, joita painotamme yrityksenä: raaka-aineiden vastuullisuutta, hävikin minimointia ja maistuvia kasvisruokia."

Lunkka toteaa erityisruokavalioiden lisääntyvän eri syistä.

– Lounastajat ovat myös entistä kahtiajakautuneempia: kouluruokailussa liharuokia on vähennetty vastuullisuudesta kiinnostuneella pääkaupunkiseudulla, mutta kauempana kaivataan lihaisia perusruokia. Kokolihakastikkeet tosin eivät maistu nykylapsille. Broilerin paistileike on korvannut juhlaruokana karjalanpaistin. Kalaa syödään vain keitossa, pyöryköissä tai pastassa.

Ennakkoluuloiltakaan ei vältytä. Esimerkiksi kasvipohjaisia proteiineja osa kokeilee innokkaasti, osa pitäytyisi tutuissa mauissa.

"Parhaiten totuttelu onnistuu, kun kätkemme Mifun, Eggien, herneproteiinit tai Härkiksen tuttuihin suosikkeihin – tortilloihin ja pastan sekaan."

– Parhaiten totuttelu onnistuu, kun kätkemme Mifun, Eggien, herneproteiinit tai Härkiksen tuttuihin suosikkeihin – tortilloihin ja pastan sekaan. Totuttelukeinoja kaipaavat vielä myös pavut, linssit ja kikherneet, Lunkka kuvailee työsarkaa.

Teksti: Lea Penttilä
Kuvat: Maarit Lunkka, Atria

Lue myös: 

Ruoasta tuli identiteetin ilmentäjä

Liikkuva ruoka on tulevaisuutta

Jaa