Atria.com logo
Lehdistötiedotteet | 09.2.2021

Tavoitteena hiilineutraali ruokaketju - Atria mukana suomalaisen ruokaketjun yhteisessä uudistavan viljelyn koulutushankkeessa

Tiedätkö, mitä on uudistava viljely? Baltic Sea Action Groupin (BSAG) ja Reaktorin käynnistämä Uudistavan viljelyn e-opisto avautuu helmikuun yhdeksäntenä päivänä. Kurssi on ilmainen kaikille ja se tarjoaa tietoa maanviljelijän työstä ja maaperän merkityksestä.

Uudistava viljely on tärkeä keino ilmastonmuutoksen hillitsemiseen ja siihen sopeutumiseen. Tutkimukset osoittavat lähestymistavan hyödyt niin tuottavuudessa, ilmastovaikutuksissa, vesistönsuojelussa kuin luonnon monimuotoisuuden parantamisessa. Maaperän kuntoa parantava uudistava viljely auttaa ruoantuotantoa sopeutumaan ilmastonmuutoksen tuomiin äärisäihin ja parantaa satovarmuutta.

- Jaamme yhteisen huolen ilmastonmuutoksesta, mikä vaatii toimia meiltä kaikilta. Atria on nostanut tärkeimmäksi tavoitteekseen rakentaa ruokaketjusta hiilineutraalin vuoteen 2035 mennessä. Uudistava viljely on yksi tärkeä keino, kun yritämme saada ilmastonmuutosta aisoihin. Atria on mukana tukemassa Uudistavan viljelyn e-opistoa ja haluamme siten edistää tavoitettamme kohti hiilineutraalia ruokaketjua ja kotimaisen ruoan valoisaa tulevaisuutta. Kurssi sisältää kiinnostavaa tietoa sekä viljelijöille että kuluttajille, toteaa Atrian vastuullisuusjohtaja Merja Leino.
 
Uusi verkkokurssi tarjoaa 60 tunnin edestä monipuolista oppimateriaalia ja käytännön työkaluja omalla maatilalla sovellettavaksi. Kurssin taustalta löytyy mm. maailmalla mainetta niittäneen Elements of AI -koulutuksen järjestänyt suomalaisyhtiö Reaktor.

“Uudistava viljely on nouseva ilmiö maailmalla. Verkkokurssimme tuo uusinta tietoa helposti kymmenien tuhansien viljelijöiden saataville.”, kommentoi Reaktorin johtava suunnittelija Niko Kavenius.    
 
“Ilmastonmuutos on Itämeren suurin uhka. Toivoa tuo se, että samoilla maatalouden toimilla voidaan vaikuttaa sekä ilmastonmuutoksen että Itämeren rehevöitymisen hillintään ja maatalouden kannattavuuden parantamiseen. E-opisto tarjoaa kaikille suomalaisille viljelijöille tasapuolisen mahdollisuuden parantaa satojaan ja näyttää esimerkkiä, joka voidaan monistaa minne tahansa muuallekin”, kommentoi BSAG:n toimitusjohtaja MichaelaRamm-Schmidt. 
Kurssin kumppaneina ovat Sitran, Ilmatieteen laitoksen ja Valion lisäksi ProAgria, Fazer, S-ryhmä, Atria, Lahden kaupunki ja Viking Malt sekä sponsoreina MTK ja SLC. Kurssi julkaistaan 9.2.2021, ja se on kaikille käyttäjille maksuton. 

Lisätietoja:  

Merja Leino, vastuullisuusjohtaja, Merja Leino, merja.leino@atria.com, +358 40 580 1210.

Pieta Jarva, viestintäjohtaja, BSAG, pieta.jarva@bsag.fi,+358 50 338 1096 
Niko Kavenius, johtava suunnittelija, Reaktor, niko.kavenius@reaktor.com+358 40 1823 258 

Jaa

Takaisin uutishuoneeseen