Atria.com logo

Terveyttä ja hyvinvointia

19.10.2021
Alkutuotanto Vastuullisuus

Hyvän elämän keskeisiä asioita on hyvä terveys. Se koskee ihmisiä, eläimiä ja myös kasveja. Terveys on merkitykseltään yksi laaja-alaisimpia kokonaisuuksia, ja se on koko ihmiskunnan elämisen perusta. Hyvä terveys taas tuottaa hyvinvointia, mikä näkyy yksilötason elinvoimana. Olipa sitten kyseessä kasvi, eläin tai ihminen, terveyden merkitys on yhtä tärkeä.

Arkisessa elämässä terveyttä pohdiskellaan usein yksilön ja ihmisen näkökulmasta. Kun ihmisiltä kysytään ”eläkkeellejääntihaastattelussa”, mitä toivoo tulevaisuudelta, vakiovastaus on hyvä terveys. Terveyttä osataan arvostaa ja se koetaan oman elämän keskeiseksi hyvinvoinnin perustaksi. Kuitenkaan hyvän terveyden eteen ei aina olla valmiita tekemään riittävästi työtä. Se on yksi syy siihen, että vanhemmiten ihmisten terveydessä on suuria eroja. Elämäntavoilla on iso merkitys terveyteen ja hyvinvointiin.

Koronavirus ja sen aiheuttama muutos koko maapallon ihmisten arkeen on karu muistutus siitä, että terveyttämme on syytä vaalia globaalisti ja että sen merkitystä ei voi koskaan vähätellä. Kasvien ja eläinten terveyttä on helpompi tarkastella fyysisenä hyvinvointina. Meidän ihmisten kannalta vähintään yhtä tärkeää on myös henkinen terveys.

Koronavirus ja sen aiheuttama muutos koko maapallon ihmisten arkeen on karu muistutus siitä, että terveyttämme on syytä vaalia globaalisti ja että sen merkitystä ei voi koskaan vähätellä.

Nykyisessä hektisessä elämässä, missä niin työssä kuin vapaa-ajalla korostetaan jatkuvaa ja entistä parempaa suorittamista, voi henkinen terveys olla uhattuna vähintään yhtä usein kuin fyysinen terveys. Henkisen terveyden menetys voi myös johtaa myöhemmin fyysisen terveyden menetykseen, kun ei jaksa pitää enää itsestään huolta. Sen vuoksi on tärkeää, että me jokainen jaksaisimme tarkkailla niin omaa kuin perheenjäsenten ja työkavereiden jaksamista. Terveyden menetyksen ensioireet saattavat näkyä henkisen jaksamisen menettämisenä. Liian raskas työtaakka tai muu elämän taakka johtaa vähitellen uupumukseen. Ei jaksakaan enää lähteä lenkille ja kuntosalille tai muuhun virkeyttä ja hyvinvointia tuottavaan harrastukseen. Kierre saattaa syntyä monen vuoden tuloksena tai joskus hyvin nopeastikin. Ei jaksakaan enää huolehtia kunnostaan, kroppa alkaa reistailla ja ei voidakaan enää hyvin. 

Atrialaisessa elintarvikeketjussa terveyttä ja hyvinvointia pitää vaalia monella tavalla sekä monissa eri paikoissa. Meidän tuottajamme ovat keskeisessä roolissa, kun heidän tulee huolehtia omien peltojensa, viljelykasviensa ja eläintensä terveydestä ja hyvinvoinnista – ja sitten vähintään yhtä tärkeänä omasta terveydestään ja jaksamisestaan. Tiloilta saadaan se puhdas ja hyvä raaka-aine jalostuksen käyttöön. Kuljetuksissa, tehtaissa ja laboratorioissa varmistetaan tuotannon ammattiväen kanssa, että hyvistä raaka-aineista tuotetaan elintarvikkeita, jotka antavat kuluttajille terveyttä ja mielihyvää. 

Meidän tuottajamme ovat keskeisessä roolissa, kun heidän tulee huolehtia omien peltojensa, viljelykasviensa ja eläintensä terveydestä ja hyvinvoinnista – ja sitten vähintään yhtä tärkeänä omasta terveydestään ja jaksamisestaan.

Atria on tuottajineen ja kaikkine työntekijöineen suuri perhe. Sellaisen perheen terveyden vaaliminen on kokonaisuutena valtava yhteinen ponnistus. Kun vain joku osa-alue sairastaa, niin koko yhteisö kärsii. Sen vuoksi on tärkeää, että me kaikki vastuullisesti huolehdimme omasta ja kanssaihmisten hyvinvoinnista. Terve ja hyvinvoiva yhteisö on mielekäs työpaikka ja se voi tuottaa hyvää terveyttä.

Hyvien tuotteiden ja hienojen ruokahetkien kautta tuotamme terveyttä ja hyvinvointia koko Suomen kansalle.

Jaa

Kirjoittajan kuva
Kirjoittanut

Reijo Flink

Reijo Flink on A-Tuottajat Oy:n, A-Rehu Oy:n sekä Nautasuomi Oy:n toimitusjohtaja. Hän on ylpeä atrialaisuudesta – siitä erittäin ahkerien ja tavoitteellisten ihmisten työyhteisöstä. Atrialaisuudessa kotimaisuus on perusarvo. Reijo tuntee erityisen hyvin omistajien ja tuottajien elämän sekä sielunelämän ja yritysten ja tuottajien omistamiseen liittyvät koukerot. Reijo tunnustaa, että tietoteknisten järjestelmien parempi tuntemus helpottaisi työtehtävien hoitoa. Reijo rentoutuu patikoimalla Saariselän maisemissa. Itä-Lappi puuttomine tuntureineen on hienoa kunnon kohotusaluetta. Myös kalastus Keski-Suomessa omalla mökillä Kivijärven rannalla on hyvää terapiaa. Hyvä Ruoka – parempi mieli saa myös Reijon hymyilemään. Reijon oma ruokabravuuri on hyvin mureutunut naudan sisäfilee, kermakastike ja juusto/valkosipuliperunat. Niistä saa juhlavan ja todella maukkaan aterian. Reijo on kaikkiruokainen ja arvostaa erilaisia ruokia. Kokeilunhalu niin ruoan valmistuksessa kuin elämässä yleensäkin on Reijon juttu.

Lue kirjoittajan muita blogeja