Atria.com logo

Voi tätä ilon päivää

01.9.2021
Kotimaisuus & alkuperä Vastuullisuus Maailmanpuhtain

Tämän viikon lauantaina vietetään suomalaisen ruoan päivää. Tekisi mieli vetää lippu työkavereilta häälahjaksi saatuun tankoon liehumaan juhlan kunniaksi, sen verran tärkeänä tätä päivää pidän! 

Suomalaisen ruoan päivänä meidän ruoan kanssa töitä tekevien on hyvä hetkeksi nousta arkisen aherruksen yläpuolelle ja katsoa tekemäämme työtä kauempaa. Koko Atria-ketju tekee maailman mittakaavassa ainutlaatuista työtä.

Atria Perhetiloilla korjataan rehusatoa, joka on kasvanut maailman pohjoisimmassa maatalousmaassa, yöttömässä yössä, ensiluokkaisen puhtaana ja laadukkaana. 

Omat rehutehtaamme valmistavat kanoille, sioille ja naudoille rehua, jotka nekin ovat ainutlaatuisia raaka-aineiltaan – pian soija on korvattu kokonaan fiksummilla valkuaislähteillä kuten kuoritulla kauralla, herneellä ja härkäpavulla. 

Atrialla kaikki ammattilaiset puhaltavat yhteen hiileen, että asiakkaiden ja kuluttajien vaatimukset täytetään ja ylitetään, kun maailman puhtaimmasta lihasta tehdään tuotteita eri tarpeisiin. 

Arjessa tuo kaikki edellä mainittu helposti unohtuu. Siihen herää vasta, kun kiinalainen asiakkaamme toteaa metsässä kävellessämme, että hän tuntee ensimmäistä kertaa elämässään näin maan jalkojensa alla. Tai kun suurten tuottajamaiden asiantuntijat haluavat tulla tänne perehtymään antibioottivapaaseen broilereiden kasvatukseen ja possujen saparoihin – meille arkipäiväisiä asioita, jotka ovatkin maailman mittakaavassa ainutlaatuisia tapoja toimia. 

Suomalaisen ruoan päivän ajankohta on oivallisesti valittu. Koko kesä on saatu nauttia – ensin raparperista, sitten mansikoista, varhaiskaalista ja -perunoista ja lopulta kaikista satokauden herkuista. Itse ainakin otan näistä jokaisen vastaan riemulla. Tosin yhden suurimmista herkuistani, ruusukaalin, saapumiseen liittyy myös haikeus. Silloin kesä on todella ohi ja muut kasvikset jo kadonneet kaupoista.

Mutta vielä on aikaa siihen, että ruusukaalit löytyvät lähikauppani valikoimasta. Nostetaan lauantaina lasillinen herukkamehua suomalaisen ruoan kunniaksi ja nautitaan kotimaan herkuista kaikilla aisteilla!

Jaa

Kirjoittajan kuva
Kirjoittanut

Hanna Holtinkoski

Hanna Holtinkoski työskenteli markkinointipäällikkönä Atrian viennissä.

Lue kirjoittajan muita blogeja