Atria.com logo

Kanat Suomesta, maut Intiasta

23.2.2022
Ravintolat

Delhi Rasoi -ravintoloissa kana on liharuokien tärkein raaka-aine, sillä kana istuu hyvin moniin resepteihin ja sopii monien asiakkaiden lautaselle. Ketju luottaa laatuun, joka syntyy itse jauhetuista mausteseoksista ja Atrian suomalaisesta kanasta.

Ravintolaketju Delhi Rasoin kauppakeskus Triplassa, Helsingissä, sijaitsevassa ravintolassa on alkamassa lounas. Kokki Ram Chandra on valmistanut suuren kattilallisen delhiläisen keittiön klassikkoruokaa, butter chickeniä, eli kanaa voi-tomaattikastikkeessa.

"Butter chickeniä on oltava joka päivä."

— Muuten lounasbuffet elää, mutta butter chickeniä on oltava joka päivä, tai muuten tulee asiakkailta sanomista, Delhi Rasoin ravintolatoimenjohtaja Roni Auvinen nauraa.

Intiasta kotoisin oleva pariskunta Hasmatullah Rahmanzadah, eli Rahman, ja hänen vaimonsa Neetu perustivat Delhi Rasoin vuonna 2013. Ketju on kasvanut viiden ravintolan pääkaupunkiseudulla toimivaksi ketjuksi, jonka suunnitelmissa on laajentuminen franchising-periaatteella pian myös muihin Suomen suuriin kaupunkeihin.

Delhi Rasoi_Rahman.jpg

Delhi Rasoissa näkyy vahvasti perustajien ajatus globaalista ruokakulttuurista. Rikkaat maut ovat Intiasta, mutta ravintolan pelkistetty tyyli pohjoismaista.

— Intialainen ruoka mielletään tuliseksi, mutta delhiläisessä keittiössä tulisuuden tilalla ovat muut syvät maut. Meillä käy paljon toimistoväkeä, eikä lounaaksi sovi tulinen ruoka, jonka jälkeen maha on loppupäivän kipeä, Auvinen perustelee.

Paistileike sopii tandooriuunin lämpöön

Päivittäin Delhi Rasoissa tarjoillaan neljän pääruoan buffet-lounas. Illalla tarjolla on à la carte -lista, jolla on kaksi lammasruokaa ja neljä kanaruokaa.

— Samalla kasvisruoan suosio kasvaa, mikä sopii delhiläiselle keittiölle hyvin. Intialaiset ruoat, kuten mustalinssi-kermakastike eivät aina ole kovin kauniita, mutta maut ovat aivan ällistyttävän upeita, Auvinen ylistää.

Toisin kuin esimerkiksi porsaan- tai naudanliha, kana sopii lihaa syövien lautasille kulttuurista riippumatta.

Delhi Rasoin keittiössä kana on lihoista käytetyin. Toisin kuin esimerkiksi porsaan- tai naudanliha, kana sopii lihaa syövien lautasille kulttuurista riippumatta. Raaka-aineena Delhi Rasoi käyttää pääasiassa kanan paistileikettä, jonka ravintolat tilaavat Atrialta pari kertaa viikossa.

Verrattuna maukkaaseen mutta herkkään fileeseen, paistileike kestää intialaisen keittiön sydäntä eli kuumaa tandooriuunia paremmin. Kana saa seurakseen kastikkeet ja mausteseokset, jotka Delhi Rasoissa valmistetaan itse. Auvinen näkee, että hinnalla kilpailevista on parasta erottua laadulla:

— Suomalainen kana on kalliimpaa kuin pakastettu mysteerikana toiselta puolelta maailmaa, mutta me haluammekin, että asiakkaat saavat hyvää ruokaa sellaisista raaka-aineista, joihin varmasti voi luottaa.

Delhi Rasoi_butterchicken.jpg

Resepti: Raita-kastike

Intialainen raita on täydellinen lisuke kanan kylkeen, mutta toimii myös esimerkiksi upeasti salaatinkastikkeena.

5 dl maustamatonta jogurttia
puolikas raastettu kurkku
0,5 tl sokeria
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
puoli ruukullista tuoretta minttua

Raasta kurkku, laita siivilään ja puristele ylimääräinen vesi pois.
Sekoita muut raaka-aineet kurkun kanssa ja nauti!

Teksti ja kuvat: Juho Paavola

Jaa