Atria.com logo

Kolme trendiä: Korea, savu ja kaikki raaka-aineesta

29.6.2022
Ruoan näköalat

Mitkä ovat tämän kesän puhuttavimmat ruoka-alan ilmiöt? Atria Suomen kehityspäällikkö Tomi Nevala kertoo kolme trendiä, jotka ovat nousseet lähes ilmiöiksi. Yksi trendeistä vie meidät kauemmaksi aina Koreaan saakka. Kaksi muuta trendiä kertovat ruoanlaiton paluusta yksinkertaisempaan aikaan.

1. Korea

”Korealainen ruoka ja ylipäätään korealainen ruokakulttuuri on kovassa nosteessa. Kiinalaiseen ruokaan pohjautuva, Japanista ja Australiasta vahvasti vaikutteita ottanut lihaisa ruokakulttuuri on tunnettu etenkin puhtaista, raikkaista mauistaan ja grillaamisesta. Korealaiselle keittiölle on tyypillistä fermentointi, eli hapattaminen, kimchi ja gochujang, joka on tulinen maustetahna.”

2. Savu ja BBQ

”Perinteinen jenkkisavustaminen ja BBQ:n suosio kasvavat myös Suomessa. Valmistamistekniikat haetaan suoraan alkulähteiltä. Kyseiseen taiteenalaan vihkiytyneiden ravintoloiden must-annoksia ovat pitkään matalassa lämmössä savustetut brisket, kana ja makkara. Edulliset ruhonosat nousevat kunniaan tässä tietoa ja taitoa vaativassa barbeque muodossa.”

3. Kaikki irti raaka-aineesta

”Kustannusten nousu on osaltaan palauttanut ruoanlaittoa juurilleen. Se näkyy siinä, että raaka-aine käytetään monipuolisesti aivan kokonaan, viimeiseen palaan asti. Luut, rangat ja kalvot tuovat makua ja paahtuvat liemessä tai kastikkeessa. Kanan paisti taipuu puolestaan aina taikinakuoresta corn dogiin. Kun raaka-aine on valittu huolella, ruoanlaitossa voi säästää sekä aikaa että rahaa laadusta tinkimättä,” Nevala kertoo.

Jaa