Atria.com logo
Lehdistötiedotteet | 23.5.2023

Atria kouluttaa nuoria tulevaisuuden tuottajia

Atria 100 Nuorta Tuottajaa -koulutusohjelma tulevaisuuden kotieläinyrittäjille käynnistyy syksyllä 2023. Uuden koulutusohjelman tavoitteena on tukea nuorten tuottajien yrittäjyyttä suomalaisen ruoan tuottajina ja auttaa heitä menestymään toimintaympäristön muuttuessa.

Atria 100 Nuorta Tuottajaa -koulutusohjelma on uusi, atrialaisille alkutuotannon nuorille tekijöille suunnattu koulutus. Se on osa Atrian 120-vuotisjuhlavuotta ja mukailee ajatusta Atrian 100-vuotisjuhlavuonna perustetusta Atria 100 Nuorta Kokkia -koulutusohjelmasta. Syksyllä käynnistyvä Atria 100 Nuorta Tuottajaa juontaa juurensa aiemmin sikaketjun tuottajille tarjottuun Junioriakatemiaan, joka jouduttiin keskeyttämään koronan vuoksi.

 – Tällä kertaa halusimme ottaa kaikki tuotantosuunnat mukaan ratkomaan tulevaisuuden haasteita. Ajattelimme, että tärkeintä on tuoda nuoret tuottajat yhteen tuotantosuuntaan katsomatta ja tarjota heille mahdollisuuksia verkostoitumiseen, kuvailee Niina Immonen, Atria Sika -ketjun kehityspäällikkö.

Koulutus on rakennettu vastaamaan tulevaisuuden tuottajien tarpeita. Keskiössä ovat oman tilan ja yrittäjyyden kehittäminen. Lisäksi perehdytään kuluttajakäyttäytymiseen ja ympäristö- ja vastuullisuusteemoihin, joilla kaikilla on roolinsa tulevaisuuden ruuantuotannossa. Nuorten tuottajien vastuu kasvaa tulevaisuudessa entisestään, jos tilakoot suurenevat ja tilojen määrä vähenee.

– Tällöin tilan ja oman yrityksen kehittäminen nousee aiempaa merkityksellisempään asemaan. Nuoria tuottajia on tärkeää kannustaa miettimään sitä, millaisia he ovat tilan johtajana ja mahdollisesti työnantajana, Harri Rosenberg, Atria Siipi -ketjun johtaja pohtii. 

Muiden tuottajien kohtaaminen, kokemusten vaihtaminen ja uuden ideoiminen ovat ohjelman keskiössä. Tulevaisuutta rakennetaan yhdessä, joten molemminpuolinen verkostoituminen myös Atrian ja tuottajien välillä on yksi koulutusohjelman tavoitteista.

– Meille on tietysti tärkeintä, että Atrian sopimustuottajat menestyvät yrittäjinä. Nuorten tuottajien rooli tulevaisuudessa on erittäin kriittinen: ”No farmers, no food”. Vaikka kaikki opit eivät välittömästi heijastuisi tilan arkeen, uskon, että pidemmällä aikavälillä ohjelma tulee tukemaan monin tavoin yrityksen ja tilan kehitystä, Sinikka Hassinen, Nautasuomen johtaja korostaa.

Haku koulutusohjelmaan on käynnissä osoitteessa: www.atriatuottajat.fi/100nt
 

Lisätietoja antaa: Niina Immonen, kehityspäällikkö, Atria Sika, niina.immonen@atria.com, p. 040 482 5895

Jaa

Takaisin uutishuoneeseen